DETE PUCALO SEBI U GLAVU Roditelji gledali smrt sina, a zna se i kako je došlo do nesreće (VIDEO)
Colorado Police

Dečak, koji nije imenovan, bio je u automobilu sa majkom Ašlin Perez (25) i mlađom sestrom i čekao je da njegov otac Karlos Perez (26) obavi kupovinu u prodavnici, prema navodima istražitelja iz kancelarije šerifa okruga El Paso Policijska uprava Manitu Springs.

U jednom trenutku, četvorogodišnjak je pronašao u kaseti napunjen pištolj i ispalio je metak sebi u glavu. Nesrećni dečak je umro na licu mesta. 

Ašlin (25) i Karlos (26) su uhapšeni i optuženi za krivično delo zlostavljanje dece iz nehata koje je rezultiralo smrću.

Nekoliko svedoka reklo je policiji da je čulo pucanj kako dolazi sa parkinga. Jedna žena takođe je tvrdila da je čula vrisku žene i videla jednog dečaka kako krvari u automobilu.

I Ašlin i Karlos su zadržani u zatvoru okruga El Paso. Trebalo bi da se pojave pred sudom u četvrtak.

- Želimo da podsetimo zajednicu da obavezno razgovara sa svojom decom o oružju, čak i ako ne posedujete oružje - saopšteno je iz šerifove kancelarije o incidentu.

- Izražavamo duboko saučešće porodici koja je doživela tragični gubitak. Iako događaji nisu povezani sa našim poslovanjem, i dalje ćemo biti na raspolaganju za istragu šerifskog okruga El Paso - navodi se dalje u izjavi. 

Odeljenje za javno zdravlje i životnu sredinu u Koloradu izvestilo je o 918 smrtnih slučajeva u državi zbog povreda vatrenim oružjem u 2020. godini.To je označilo porast sa 847 u 2019. godini i to je najveći broj zabeležen od kada su podaci počeli da se prikupljaju 1998.

Petnaest od tih smrti odnosilo se na decu starosti od 5 do 14 godina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading