DANIJEL UBIO DVE SESTRE Sklopio pakt sa đavolom kako bi dobio na lutriji!
Foto: Printscreen

Danijel Husein (19) brutalno je usmrtio Bibu Henri (46) i Nikol Smolmen (27) rano ujutro 6. juna prošle godine. Njihova tela pronađena su u grmlju kod izletišta na kojem je Biba slavila rođendan u parku Frajent u Vembliju.

Danijel je bio opsednut okultizmom i namerno se posekao kako bi svojom krvlju potpisao navodni sporazum sa “demonom” kojeg je nazvao Lusifjudž Rofokejl, obećavajući mu da će “žrtvovati” žene u zamenu za dobitak na lutriji “Mega milion super džekpot”.

U drugom “ugovoru” Danijel je nudio krv za seksualnu potenciju i kako bi naveo devojčicu iz njegove škole da se zaljubi u njega. Policija je pre nekoliko dana objavila snimak njegovog hapšenja, nakon što su okružili porodičnu kuću i pokucali mu na vrata sa omamljivačem (tejzerom) uperenim u njega, preneo je “Dejli mejl”.

Danijel, inače Kurd iz Iraka, bio je na programu deradikalizacije kad je imao svega 15 godina. Na program ga je uputila njegova škola zbog strahova da je “podložan radikalizaciji”. Danijel je pohađao školu Tomas Talis u Kidbruku, u južnom Londonu, koja ga je prijavila za preventivni program deradikalizacije u oktobru 2017. nakon što su mu profesori pronašli materijal koji je gledao na školskom kompjuteru, uključujući desničarsku propagandu.

Nekoliko meseci kasnije, u maju 2018, otpušten je iz preventivnog procesa uz ocenu da “nema trenutne značajne zabrinutosti u odnosu na nasilni ekstremizam ili terorizam”.

Naoružan nožem koji je kupio u “Asdi” Danijel je krenuo u napad. Nakon ubistva dve sestre, koje su slavile Bibin rođendan, odvukao je njihova tela u grmlje, a sledećeg dana žrtve je pronašao Nikolin dečko Adam Stoun.

Danijel, koji se posekao tokom napada i ostavio krv na mestu zločina, osporio je DNK dokaze kao i navode da se on nalazi na snimcima sa nadzornih kamera – uključujući snimak osobe koja se vraća kući nakon ubistva ujutro 6. juna.

Majka dve sestre Mina Smolmen zahvalila se Metropoliten policiji jer su “pomerili nebo i zemlju” kako bi porodica osetila podršku.

- Ovo je policija u koju verujem i treba da radimo u tom smeru kako bi dobili pravdu a porodice se tretirale sa poštovanjem – rekla je ona.

- Danas se sećamo naših devojčica kao predivnih, snažnih žena kakve su bile i nadamo se da će nešto dobro izaći iz ove užasne priče – dodala je.

Sudija je zaključio da su navodi optuženog da je neko drugi napisao ugovor da žrtvuje žene za dobitak na lutriji “skoro isto tako smešni kao i sam dokument”.

- Osoba odgovorna za ovaj izopačeni dokument i osoba odogovorna za brutalno ubistvo dve žene je jedna ista – ovde prisutni optuženi – rekao je sudija, odbacujući sugestije odbrane da je mesto zločina kontaminirano jer Danijel nije objasnio kako su njegova krv i DNK završili tamo.

Danijelovi advokati su tvrdili da je “misteriozni čovek” koji izgleda kao tinejdžer kupio noževe u supermarketu, a sa “Amazon” naručio lopate i masku. Nepoznata osoba takođe je napisala ugovore sa “Lusifjudžom Rofokejlom”, potpisala ih Danijelovom krvlju i ostavila ispod njegovog televizora u spavaćoj sobi.

Iako se u “ugovoru sa demonom” govori o žrtvovanju zbog lutrije, policija nije isključila rasistički motiv zbog desničarskih tema koje su obeležile Danijelovu aktivnost na internetu.

“Dejli mejl” piše da je troje porotnika plakalo na sudu dok je sudija čitao saopštenje majke Mine, dok je Danijel za to vreme klimao glavom.

“U petak 5. juna 2020. na Bibin rođendan, znala sam da je planirala žurku u prirodi sa prijateljima. Odgovorna kakva jeste, Biba je izabrala mali skup na mestu gde bi bili bezbedni. Znam da izabrala tu lokaciju zbog plana da zajedno gledaju zalazak sunca. Biba i Niki su volele muziku i redovno su išle na festivale. Svrha rođendanske proslave je bila da održe mini festival zbog kojeg je planirala i sve organizovala kako jeste. Biba je obraćala pažnju na detalje, pa je postavila jastuke, ćebad, podmetače”, navela je Mina.

Ona se odmah zabrinula kad se Biba i Nikol nisu javile prijateljima i porodici nakon zabave.

“To je bilo veoma neobično, nije ličilo na njih uopšte. U nedelju ujutro probudila sam se pod stresom. Pozvala sam Adama i pitala je li nešto čuo, rekao je da nije. Oko 8 ujutro sam pozvala prijatelje i ostavila poruku, prepoznali su brigu u mom glasu i odmah me zvali nazad i počeli da govore o procesu prijave nestale osobe”.

Nina Esmat, prijateljica sestara koja je bila na proslavi rođendana i otišla među poslednjima, pronašla je u parku Bibine naočare kad se ujutro vratila da ih potraži.

- Našla sam se sa Adamom koji je takođe krenuo u park i pokazala mu gde smo sedeli. Onda sam videla Bibine naočare. Bile su umrljane, tek ih je dobila te noći i bila veoma srećna. A onda sam shvatila da ih ona ne bi ostavila i rastužila se – rekla je Nina.

Adam je pozvao majku sestara i rekao da je pronašao nož.

- Sedela sam u dnevnoj sobi kad me je Adam ponovo pozvao i rekao: “Mina, moraš da sedneš. Našli smo ih, nema ih više”.

- Pala sam na kolena i počela da vrištim i vrištim i vrištim. Plakala sa dugo, nemam pojma koliko, izgubila sam pojam o vremenu. Niko ne očekuje da mu dete umre pre njega ali da vam dvoje od troje dece ubiju iste noći, to je posto neshvatljivo – rekla je majka.

Ona je takođe rekla da Adam nije mogao da izbaci iz glave prizor koji je video tog jutra.

- Posetili smo Adama tokom planiranja sahrane. Bio je neutešan, kost i koža. Znam da nije spavao i zabrinula sam se za njega – rekla je Mina, dodajući da nije izlazila iz kuće mesecima nakon ubistva.

- Nema leka koji može zaustaviti ovu bol. Izgubila sam svoje bebe, nestale su.

Socijalni radnik Olkaj Sapanoglu istakao je da Danijel nije pokazao kajanje.

- Stalno je poricao da je on osoba sa nadzorne kamere koja ulazi i izlazi iz parka, ili da je on osoba koja je kupila oružje za zločin u “Asdi” – rekao je.

Danijel je posle hapšenja – tri nedelje nakon ubistva - rekao policiji da je povredio ruku kad je opljačkan dva-tri dana ranije. Imao je ranu od šest centimetara na palcu, a dva centimetra na kažiprstu, kao i posekotine po dlanu. Naveo je da ga je “grupa dečaka” napala tokom večernje šetnje i ubola u ruku dok je pokušavao da ih spreči da ga orobe.

Policajac je rekao da je tokom hapšenja Danijel bio miran, ali je želeo da ponove zašto ga hapse. Kad su ga odveli u stanicu rekao je da oseća “zbunjeno i uplašeno”. Porekao je da konzumira alkohol ili droge, a na pitanje da li ima zdravstvenih problema rekao je da je “autističan”, da ima Aspergerov sindrom.

Komentari (0)

Loading