HITNO OPOZVAN AMBASADOR Njegova žena napravila opši HAOS i pometnju!
Printscreen

Ambasador Peter Leskuje opozvan je krajem maja nakon incidenta u aprilu u kojem je njegova supruga Sjang Sueći snimljena kako udara ženu u prodavnici u Seulu, što je izazvalo nacionalni skandal u Južnoj Koreji.

U najnovijem incidentu, seulska policija rekla je CNN-u da je ambasadorova supruga u ponedeljak ušla u fizički sukob sa opštinskim čistačem u naselju Hanam u Seulu.

Kako je saopštila policija, sukob je započeo kada je čistać čistio park i metlom dodirnuo Sjang, nakon čega je ona vikala na njega i dva puta ga udarila u lice, a čistač je nakon toga gurnuo Sjang, tako da je pala na zemlju.

I jedno i drugo nisu želeli da podignu optužnicu, dok su u policiji priznali da je došlo do fizičkog sukoba između njih dvoje, nakon ćega su policajci odveli Sjang u obližnju kliniku na pregled, jer se žalila na bolove u leđima.

Portparol belgijskog Ministarstva spoljnih poslova potvrdio je u izjavi za CNN da je Sjang u ponedeljak umešana u "prepirku" u parku Seul, dok su okolnosti ove svađe i dalje nejasne, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, nakon incidenta sa dvoje zaposlenih u prodavnici, dogovoreno je da se ambasador sa suprugom vrati tokom ovog meseca.

Posle aprilskog incidenta, Leskuje se izvinio u ime svoje supruge rekavši da se iskreno kaje zbog incidenta i da je „možda imala razloga da se ljuti na način na koji je tretirana u toj radnji, ali da je fizičko nasilje neprihvatljivo“.

Komentari (0)

Loading