GODIŠNJICA BITKE NA KOZARI Srpski narod uvek na pravoj strani istorije
Alo!/Vladimir Marković

 

 

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas, tokom obeležavanja 79 godina od Bitke na Kozari, da je srpski narod uvek bio na pravoj strani istorije i da se na specifičan način borbe vode i danas.

"Borimo se za slobodu i za državu i moramo očuvati Republiku Srpsku", poručio je Dodik i dodao da se mora obezbediti pamćenje zbog budućih generacija, prenosi RTRS.

"Ne smemo da zaboravimo svoje žrtve. Srpski narod je svojom naivnošću svoje pobede podelio sa drugim narodima na ovom prostoru i sa tim moramo da raskinemo", istakao je Dodik.

Ponovio je očekivanje da će jednog dana Republika Srpska i Srbija biti jedna država i da će se "desiti istorijski momenat"  te da "moramo biti strpljivi".
On je napomenuo da ponovo iz germanskog sveta, koji je već napadao Srbe, šalju visokog predstavnika, koji nije legitimno imenovan i poručio da ga Republika Srpska neće prihvatiti.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Kozara uvek bila simbol snage i stradanja. Ona je podsetila na strahote koje je ovaj narod morao da preživi i istakla da je to zalog koji se mora nositi u budućnosti.
Cvijanović je istakla značaj Republike Srpske i njenih institucija koje su garant opstanka srpskog naroda i njegove slobode na ovim prostorima.

"Istorija treba da nas nauči kako treba da se ponašamo u budućnosti", rekla je Cvijanović i dodala da je srećna što u teškim vremenima može da se osloni na Srbiju.Bitka na Kozari je simbol stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša, tokom koje je ubijeno oko 40.000 civila, a 68.000 ih je proterano i internirano u logore.

Ovaj važan istorijski događaj zajednički organizuju odbori vlada Republike Srpske i Srbije za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading