LUKAŠENKO NAREDIO ZATVARANJE GRANICE Otkrivene terorističke ćelije, umešan Zapad
EPA

 

"Ogromna količina oružja dolazi iz Ukrajine u Belorusiju. Zbog toga sam naložio pograničnim jedinicama da u potpunosti zatvore granicu", rekao je Lukašenko na svečanosti povodom Dana nezavisnosti koji se slavi 3. jula.

On je istovremeno rekao i da su u zemlji otkrivene "spavajuće" terorističke ćelije, tzv. odredi samoodbrane, sa kojima su povezane zemlje Zapada - Nemačka, Amerika, Poljska, Litvanija, kao i Ukrajina.

On je rekao i da je u Belorusiji završena velika antiteroristička operacija, posle koje će se Minsk s primedbama obratiti kancelarki Nemačke Angeli Merkel i „još ponekom“ u nemačkom rukovodstvu.

"Cilj tih terorističkih ćelija je smena vlasti silom jednog dana", rekao je Lukašenko.

LUKAŠENKO NAREDIO ZATVARANJE GRANICE Otkrivene terorističke ćelije, umešan Zapad

EPA

 

 

Beloruski lider je otkrio da su ti odredi pokušali da unište komunikacioni centar ruske mornarice u mestu Vilejka, ali su svi učesnici u roku od dva dana otkriveni i uhapšeni.

Podsetimo, na teritoriji republike se nalaze dva ruska vojna objekta: 474. Posebni radiotehnički čvor „Baranoviči“ (Ganceviči, Brestska oblast) i 43. Komunikacioni čvor Ratne mornarice Rusije (Vilejka, Minska oblast). U skladu sa sporazumom koji je potpisan u Minsku 1995. godine, Rusija je iznajmila na 25 godina sve nepokretnosti i zemljište na kojima se nalaze ovi objekti.

Provokacije Zapada nisu uspele Beloruski predsednik je rekao i da nisu uspele provokacije Zapada s ciljem da se nanese šteta ekonomskoj stabilnosti zemlje.

"Provokacije s ciljem da se potkopa ekonomska stabilnost zemlje nisu uspele niti će uspeti", istakao je Lukašenko.

Kako je rekao, Belorusija je mala zemlja koja nema mora nafte, gasa i zlata, niti nuklearno naoružanje.

"Ono najvrednije što imamo je - narod. Ponosni, nezavisni i marljiv narod. Narod a ne apstraktan pojam "civilnog društva" nametnut sa Zapada. Narod, za čiji mentalitet nije svojstven nametnuti individualizam i kult profita", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading