SKANDAL NA SASTANKU SA EVROPSKOM KOMISIJOM Janšu isplaili za zajedničku fotografiju
Tanjug/Ap

Slovenački premijer Janez Janša je prvog dana predsedanja Slovenije Savetom Evropske unije kritikovao socijaldemokrate na radnom sastanku s Evropskom komisijom na Brdu kod Kranja, nakon čega je potpredsednik Komisije Frans Timermans odbio da se slika za zajedničku fotografiju, preneli su mediji nemačkog govornog područja.

Janša se, prilikom posete predsednice EK Ursule fon der Lajen žalio na podrivanje pravosuđa u Sloveniji od strane socijaldemokrata.

On je na sastanku sa predstavnicima EK pokazao fotografiju koja prikazuje sudiju zajedno sa socijaldemokratskim političarima i koja je, trebalo, da dokaže kako se levica infiltrira u pravosuđe, prenosi bečki dnevnik "Standard".

Reagujući na to Timermans, inače holandski socijaldemokrata, odlučio je da bojkotuje tradicionalnu zajedničku fotografiju.

"Nisam mogao da stojim za istim podijumom sa premijerom Janšom nakon neprihvatljivog napada na dvoje sudija i socijaldemokratskih poslanika u Evropskom parlamentu", rekao je Timermans nemačkom dnevniku "Ziddojče cajtung".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading