CRNU UDOVICU STIGLA SUROVA KAZNA Japanka godinama trovala svoje ljubavnike i uzimala od njih milione
Foto: Shutterstock

Vrhovni sud odbacio je žalbu Čisako Kakehi u skladu sa zahtevom tužilaca, rekavši da je počinila surov zločin s predumišljajem, što je otvorilo put za skorašnje izricanje smrtne kazne optuženoj, preneo je Kjodo.

"Njena motivacija za finansijsku dobit ne ostavlja prostora za popustljivost", izjavila je predsedavajuća sudija Juko Mijazaki.

Kakehijevi advokati zatražili su ranije ovog meseca još jednu psihijatrijsku procenu, tvrdeći da se njena demencija progresivno pogoršala i da ona ne razume da prisustvuje suđenju.

Pravosudni organi su naveli da je optužena imala jaku nameru da ubije jer je istu vrstu zločina izvršila četiri puta u šest godina i da je smrtna kazna neizbežna uprkos njenoj starosti, podržavajući smrtnu kaznu koju su izrekli Viši sud u Osaki i Okružni sud u Kjodu.

Prema poslednjoj presudi, Kakehi je ubila svog 75-godišnjeg supruga Isaoa Kakehija i vanbračne partnere Masanori Hondu (71) i Minoru Hioki (75) i pokušala da ubije svog poznanika Tošiakija Suehiroa tako što im je dala da popiju cijanid između 2007. i 2013. godine.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading