UŽAS! DETE RODILO DETE Devojčica se porodila u jedanaestoj godini, kako je moguće da porodica nije znala?
Foto: Shutterstock

Devojčica (11) se porodila ranije tokom meseca i sada se veruje da je baš ona najmlađa majka u Velikoj Britaniji.

Dete je rodilo dete ovog meseca nakon što je zatrudnelo u 10. godini - a njena porodica nije znala da je trudna, prenose britanski mediji.

I majka i beba, koja se rodila posle više od 30 nedelja, su u dobrom stanju.

Izvor je za "The Sun" rekao: "To je bio veliki šok. Sada je okružena stručnom pomoći. Glavno je da su ona i beba dobro. Postoje pitanja oko toga zašto ljudi nisu znali. To je vrlo zabrinjavajuće."

Prethodno najmlađa majka je Tresa Midlton koja se porodila 2006. godine, sa 12 godina, ali je bila prinuđena da se odrekne deteta nakon što je priznala da je otac deteta njen brat koji ju je silovao.

Rekord za najmlađe roditelje bio je otac sa 13 godina i majka sa 12 godina kada su imali dete 2014. godine.

S druge strane, doktor Kerol Kuper je za taj list otkrila kako u karijeri nikad nije čula za mlađu majku.

"Devojčice u proseku ulaze u pubertet oko jedanaeste godine, ali to i te kako može da se dogodi bilo kad u periodu od osme do četrnaeste godine. Na to veliki uticaj ima gojaznost, budući da veća težina od prosečne dovodi do poremećaja hormona", objasnila je doktorka.

"Otprilike jedna na svakih 2.500 trudnoća je takva da buduće majke nisu ni svesne da su trudne ili su u pitanju trudnoće koje se kriju od porodice", istakla je doktorka Kuper, navodeći da se nažalost mnoge maloletne trudnoće događaju nakon silovanja unutar porodice.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading