RUKA ISPOD KUKA! London gori! Ministar uslikan u strasnom zagrljaju sa ljubavnicom! Oglasio se i Džonson (FOTO)
Tanjug

Na fotografijama objavljenim na naslovnici lista “San”, Henkok ljubi Đinu Koladanđelo, prijateljicu koja je u njegovom kabinetu angažovana za posao koji se plaća novcem poreskih obveznika, preneo je Rojters.

- Prihvatam da sam prekršio smernice o socijalnoj distanci u ovim okolnostima - rekao je Henkok.

Veoma mi je žao

Henkok je rekao da je "izneverio ljude" i da mu je "veoma žao" ali da ostaje fokusiran na svoj posao.

- Ostajem usredsređen na rad kako bismo zemlju izvukli iz ove pandemije i biću zahvalan za poštovanje privatnosti moje porodice povodom ove lične stvari.

Portparol Borisa Džonsona je rekao da je premijer prihvatio Henkokovo izvinjenje i da ima puno poverenje u njega.

- On taj slučaj smatra zatvorenim - dodao je.

Opoziciona Laburistička stranka je pozvala Džonsona da smeni Henkoka.

- Taj slučaj definitivno nije zatvoren, uprkos pokušajima vlade da ga zataška - rekao je portparol stranke.

 

Henkok (42) je bio u centru vladine borbe protiv pandemije korona virusa i često preko televizije poručivao građanima da poštuju stroga pravila i branio svoje ministarstvo od kritika na račun odgovora na krizu.

U februaru je utvrđeno da je Henkok, koji je bio na udaru zbog rukovođenja u prvim mesecima kovida-19, prekršio zakon time što nije otkrio detalje ugovora potpisanih tokom zdravstvene krize.

Henkok je prošle godine izjavio da je ispravno da vladin naučnik podnese ostavku nakon što je prekršio epidemiološke mere kada se sastao sa partnerkom.

Tabloid "San" u vlasništvu Ruperta Mardoka saopštio je da su fotografije Koladanđelove i Henkoka, koji je oženjen, napravljene u njegovom ministarstvu prošlog meseca. Popularni dnevnik nije otkrio kako je došao do snimaka sa bezbednosnih kamera. Objavio je da su uzbunjivači otkrili da je ministar zdravlja primećen kako vara suprugu sa udatom savetnicom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading