DA LI ĆE DOĆI DO PROMENE GRANICA U BiH? Oglasila se Nemačka i zauzela jasan stav
EPA/ ODD ANDERSEN

Nemački poslanici ističu kako etničke grupe u BiH danas često rade jedne protiv drugih, pa je država i danas podeljena, preneo je portal „Kliks“.

„BiH je zemlja u kojoj su etničke grupe sumnjičave jedne prema drugima. Ponavljaju se zahtevi za promenu granica ili čak i secesije entiteta Republika Srpska, što produbljuje etničke podele i povećava političku nestabilnost. Jasno odbacujemo bilo kakve promene granica kao opasnost za stabilan razvoj“, ističu nemački poslanici.

Kako dodaje portal, analiza koju su predstavnici predstavili pod nazivom „Novi zamah za Bosnu i Hercegovinu – podrška za visokog predstavnika“, navodi kako je Dejtonski mirovni sporazum 1995. godine stvorio uslove za miran život i osigurao trajni mir.

„Dejtonski mirovni sporazum je stvorio osnovu za zajednički život naroda BiH. Usledio je posleratni oporavak i ideja da se koegzistencija različitih grupa realizuje u zajedničkoj državi, što predstavlja put ka krajnjem miru. Za praćenje sprovođenja Dejtonskog sporazuma otvorena je i Kancelarija visokog predstavnika u BiH, a 25 godina nakon Dejtona vidi se kako je on poslužio svrsi, pa su stranice iz prošlosti koje sadrže nasilje trajno zatvorene“, navodi se u tekstu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
tomyu

25.06.2021 20:48

Kada za to dodje vreme a mislim da to vreme nije daleko,vas niko ni za sta nece pitati!