ON JE IZAZVAO INCIDENT ISPRED HAGA Prijatelj Nasera Orića i osvedočeni srbomrzac! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Uz psovke i pretnje, kako se može videti na snimcima koji su obigrali ne samo region, lider nacionalističkog Anti Dejtona se ustrmio na čoveka u mirnom protestu koji je isticao da je reč o „sudu nepravde“. Zajapurenog Aličkovića posebno je razgnevela fotografija na kojoj je pisalo: “Alija & Bil = Srebrenica & deal”.

Podsetimo, ovaj prijatelj Nasera Orića „slavu“ u ekstremnim bošnjačko-muslimanskim krugovima stekao je, jula 2015., nakon pokušaja linčovanja Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru u Potočarima. Kako nam je potvrdio raniji ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, Aličković je markiran kao osoba koja je prva, bacanjem cipele u pravcu Vučića, dala mig za brutalni juriš na tadašnjeg premijera Srbije.

Aličković je u ranijem skandalu u Hagu prošvercovao u sudnicu mobilni telefon i na svom fejsbuk-profilu uživo prenosio izricanje presude Radovanu Karadžiću. On je prethodno raširio ratnu zastavu tzv. Armije BiH ispred zgrade suda, a onda napao starijeg muškarca ogrnutog srpskom zastavom, pretio mu i psovao majku.

Aličković se, ipak, našao na tapetu policije RS i, potom, skandaloznih sudskih presuda.

Policija je reagovala nakon što je uoči novogodišnjih praznika, 30. decembra 2018., ispred islamske zajednice u Derventi uručivao, kako ih je nazvao "Antidejton paketiće, bošnjačkoj deci, nazivajući ih "gazijama, herojima, malim zlatnim ljiljanima, koji odrastaju u očuvanju svoje vere i bošnjaštva od nestanka na okupiranom prostoru BiH, genocidnoj, takozvanoj Republici Srpskoj".

Osnovni sud u Derventi mu je zbog „narušavanja javnog reda i mira“ „odrezao“ kaznu od 100 KM uz troškove sudskog postupka sa dodatnih 150 KM. Međutim, sledi pravi pravosudni skandal.

- Dobili smo MUP takozvane Republike Srpske na sudu. NJihov sud je presudio u našu korist drugostepenom presudom i oslobodio nas svake krivice-obrazložio je sramnu i skandaloznu oslobađajuću odluku Mladena Ružojčića, sudije, kako je oslobođeni naglasio, „njihovog“ Okružnog suda Doboj u takozvanoj RS.

Nameće se pitanje: može li iko stati u kraj ovom osvedočenom srbomrscu i izgredniku?

- Ne može, sve dok je ovakvih sramnih presuda, isto takvih sudija i pravosuđa, koje Aličković ionako žigoše „takozvanim i njihovim“ - upozoravaju iz boračkih organizacija Dervente i regionalnog Udruženja ratnih zarobljenika „Vijenac, Vozuća i ostali“ sa sedištem u Doboju.

 

Komentari (1)

Loading
Smederevac

22.06.2021 17:52

Pitajte Bozu Spasica kako bi on resio ovaj..problem..!