"JE LI MAJKA U KUĆI? STARIJI IMAJU PREDNOST" Isplivale skandalozne poruke koje su slali policajci iz interventne jedinice!
EPA

"Je li majka u kući? Javi kad majka bude solo. Stariji imaju prednost, je l' tako partneru.. "A gde sam ja u toj priči???" "Ma kratko će to trajati, sve skupa 7,8 minuta... 7-8 puta može ona izdržati, ima iskustva... 7-8 minuta sa skidanjem i oblačenjem."

To su neke od poruka koje su svom kolegi M. P., 37-godišnjem interventnom policajcu Policijske uprave zagrebačke, u internoj WhatsApp grupi Sokoli pisala četvorica njegovih kolega prošle godine, zbog čega su odlukom načelnika Policijske uprave zagrebačke završili na disciplinskom postupku.

Ali, oni i dalje rade, a njihov kolega M. P.  bio je zbog višemesečnog, ali kako tvrdi u kaznenoj prijavi koju je još prošle godine podnio njegov advokat, i višegodišnjeg, zlostavljanja i mobinga odlukom zapovednika interventne jedinice premešten u drugi vod.

EPA

 

U prijavi se navodi da su M. P. kolege u kombiju pitali: "Kako se tvoja majka zove, Natalija ili Nataša?", "Kako je Natalija? Je li sama doma?" i da mu je prvoosumnjičeni rekao: "Bi li voleo imati malog bracu, da postanemo porodica?" Kad je M. P. izišao zbog tih uvreda iz grupe, nastavili su se komentari na njegov račun pa je tako prvoosumnjičeni napisao:

"U nedelju, ako smo svi skupa u autu, j...ćemo ga celi dan i staviću ga da vozi tako da ne može nigde mrdnuti". Prijavio je i da ga je prošle godine drugoosumnjičeni interventni policajac pitao:

"Koja je tvoj deda parohija? J...ti ja dedinu parohiju?". Isto se, tvrdi, ponovilo i tri dana kasnije od drugoosumnjičenog, a prvoosumnjičeni se nadovezao rečima: "Da, koja si ti parohija? Pazi da ti ne bi bio pokopan u parohiji i dobro pazi da ne bi mi ponovili 1941. godinu. Znaš ono, NDH i tako to. M. P. je naveo i svog kolegu koji je to sve čuo i potvrdio u poruci u grupi što je priloženo kao dokaz kaznene prijave i predložio ga je kao svjedoka.

EPA

 

M. P. je, tvrdi, zbog toga bio posebno uznemiren jer je isprovociran zbog pitanja o nacionalnom poreklu. Govorili su mu, tvrdi: "Kako deda, je l' živ? Još je živ? Stara komunjara, stara partizančina, stari udbaš, OZNA"... Zbog svega se obraćao psihologu u kadrovskoj službi PUZ-a, ali je bio i nekoliko meseci na bolovanju.

Prvi je na ovakvo ponašanje kolega prema M. P. reagovao zapovednik Interventne jedinice PUZ-a, prijavio sve nadređenima i protiv četvorice interventnih policajaca nakon više od godinu dana pokrenut je postupak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading