VOZAČ TRAMVAJA ODUŠEVIO CEO SVET Tokom vožnje spasio kornjaču, nadzorne kamere sve snimile (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Serhat Topal, vozač tramvaja iz turskog Kocaelija, imao je sasvim uobičajen radni dan. Ipak je, barem nakratko, dan postao neobičan kada je primetio nešto malo na šinama - ne na onima po kojima je on vozio, ali je kornjača bila ugrožena zbog tramvaja koji bi svakog trenutka mogao da dođe iz drugog smera.

Zbog toga se Serhat nije ni sekund premišljao: zaustavio je tramvaj, izašao iz njega i otišao do kornjače.

Ona se zaglavila i nije mogla da prođe kroz ogradu, koja deli prugu od parka. Uzeo ju je i na trenutak razmišljao šta da uradi. Ogradu nije mogao da preskoči jer ima šiljke, a jasno je kako nije mogao samo da je ostavi. Zaključio je kako je najbolje da je ostavi sa druge strane ograde.

Spustio ju je i gurnuo u pravom smeru, prema zelenoj površini, dalje od pruge. Kornjača je shvatila šta treba da radi, pa je krenula tamo.

Putnicima je Topal rekao šta je uradio i koji je razlog što je zaustavio tramvaj, a oni su bili srećni zbog toga. Njegov čin je snimila i nadzorna kamera, tako da je postupak vozača oduševio celi svet.

- Sva živa bića su naši prijatelji i trebalo bi da im pristupimo s ljubavlju. Svako bi ovo trebalo da smatra svojom dužnošću. Jednostavno sam izvršio svoju dužnost - rekao je za Dodo.



 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading