STAVILI BEBU U KUTIJU SA IKONOM I PUSTILI NIZ REKU: Ribar je spasio kada je čuo plač (FOTO/VIDEO)
Rina

 

Poslednji slučaj koji je rastužio svet, dogodio se pre nekoliko dana, kada je devojčica, stara svega dvadesetak dana pronađena u zatvorenoj drvenoj kutiji koja je plutala u reci Gang.

Kutija je pronađena u ponedeljak u regionu Gazipu u državi Utar Pradeš. Golu Čaundri, koji je čamcem krstario rekom, rekao je za medije da je čuo dečji plač pre nego što je uopšte ugledao kutiju.

- Uz pomoć nekoliko ljudi iz sela izvukli smo kutiju iz vode. Kada smo je otvorili unutra smo ugledali devojčicu zamotanu u crvenu tkaninu. U kutiji je bila i ikona i horoskop bebe - rekao je Čaundri.

Za samo nekoliko minuta veliki broj meštana okupio se oko obale, a Čaundri (45), koji već ima troje dece, odlučio je da bebu odvede kući.

- S obzirom na to gde smo je pronašli, dao sam joj ime Ganga - kaže ovaj divan čovek.

Policija je došla po dete i odvela je u bolnicu na lekarske provere.

- Razlog za napuštanje deteta je i dalje nejasan. Prvo smo mislili da je beba bolesna, ali tokom pregleda je ustanovljeno da je u pitanju zdravo i pravo dete. Možda su je odbacili jer je devojčica, možda su roditelji siromašni. Razlog je nejasan - dodao je.

On je rekao da će dete biti odvedeno u sirotište, a lokalne vlasti su obećale da će se pobrinuti da dete ima sve što mu treba.

Komentari (0)

Loading