JEZIVO PRIZNANJE KARLE DEL PONTE: Nerviralo me je što je Slobodan Milošević dočekao tako laku, laganu smrt...
EPA/PETER KLAUNZER

Karla del Ponte odgovorila na pitanje kako se osećala kada je čula da je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević preminuo 11. marta 2006.

– Bila sam jako besna! Žrtve i ožalošćeni nisu bili u mogućnosti da vide kako Slobodan Milošević odgovara za svoje zločine. Uz to, nerviralo me je što je dočekao tako laku, laganu smrt. Samo je zaspao i nikada se nije probudio.

Ovim rečima je bivša glavna tužiteljka Tribunala u Hagu Karla del Ponte odgovorila na pitanje kako se osećala kada je čula da je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević preminuo 11. marta 2006. u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu, ne dočekavši kraj sudskog procesa.

U velikom intervjuu koji je Karla del Ponte dala novinaru Filipu Hedemanu za nemački list Frankfurter rundšau otkrila je konačno šta je u svojstvu tužiteljke osećala prema Srbima, u prvom redu prema Slobodanu Miloševiću.

Pogled koji ubija

Upitana kako joj je bilo kada se prvi put suočila sa njim, Del Ponteova je navela:

– Milošević se uvek ponašao kao predsednik, čak i kada uopšte više nije bio predsednik i bio je u pritvoru. Ponašao se ponosno, arogantno, nesavesno i prezirno. Rekao mi je da ne priznaje ni sud ni mene kao glavnog tužioca.

Da je pogled mogao da ubije, ubio bi me gledajući me u sudnici. Na početku svakog suđenja, predsedavajući sudija ga je uvek pitao: “Kako ste, gospodine Miloševiću? Kako se osećate?” To me ljutilo! Nije me bilo briga kako je Miloševiću. Zanimali su me zločini koje je počinio.

Komentari (8)

Loading
Nino

14.06.2021 01:18

Da Bog da da ti poživiš dugo i da patiš do kraja svog poganog života.

Sneza S

14.06.2021 01:42

Kako li ces ti rugobo umreti. U mukama teskim. Nisam bila za Milosevica, ali ovakav komentar ove konjaste babe bas me iznervirao

mica

14.06.2021 03:39

Vesticu treba spaliti na lomaci, kao u srednjem veku. Drugo nije zaslužila.

Goran

14.06.2021 07:29

Šta je tebe imalo to da nervira, ko si bre ti?

Stojan

14.06.2021 08:07

Ona je djavo u obliku nekog ljudskog bica. Iz nje izvire samo mrznja koja je iznutra izjeda bez obzira a koju ne moze prikriti. Ona nije dostigla ni Milosevicev mali prst a kamoli da ona njega kritikuje ili okrivljuje.Ona je zlocinac koja je unistila dokumentaciju of trgovini organima a ko zna sta je jos unistila. Nadajmo se da joj se vrati po zasluzi.

Šole

14.06.2021 08:30

Zato se nadami da će tvoja biti spora i teška.

db

14.06.2021 08:34

Ovoj babi nije dobro ! Karla jednostavno je - počini zlodela , predaj se Mehanizmu i u pritvorskoj jedinici Mehanizma čeka te laka i udobna smrt ! Na stranu tvoje nevaspitanje , nepristojnost i neobrazovanje -Bog će imati razumevanje za tvoju uzaludnost postojanja . Tvoja bolest je gordost , a od nje obole svi ništaci koji u trenu pomisle da su neko i nešto.