JEZIVO PRIZNANJE KARLE DEL PONTE: Nerviralo me je što je Slobodan Milošević dočekao tako laku, laganu smrt...
EPA/PETER KLAUNZER

Karla del Ponte odgovorila na pitanje kako se osećala kada je čula da je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević preminuo 11. marta 2006.

– Bila sam jako besna! Žrtve i ožalošćeni nisu bili u mogućnosti da vide kako Slobodan Milošević odgovara za svoje zločine. Uz to, nerviralo me je što je dočekao tako laku, laganu smrt. Samo je zaspao i nikada se nije probudio.

Ovim rečima je bivša glavna tužiteljka Tribunala u Hagu Karla del Ponte odgovorila na pitanje kako se osećala kada je čula da je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević preminuo 11. marta 2006. u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu, ne dočekavši kraj sudskog procesa.

U velikom intervjuu koji je Karla del Ponte dala novinaru Filipu Hedemanu za nemački list Frankfurter rundšau otkrila je konačno šta je u svojstvu tužiteljke osećala prema Srbima, u prvom redu prema Slobodanu Miloševiću.

Pogled koji ubija

Upitana kako joj je bilo kada se prvi put suočila sa njim, Del Ponteova je navela:

– Milošević se uvek ponašao kao predsednik, čak i kada uopšte više nije bio predsednik i bio je u pritvoru. Ponašao se ponosno, arogantno, nesavesno i prezirno. Rekao mi je da ne priznaje ni sud ni mene kao glavnog tužioca.

Da je pogled mogao da ubije, ubio bi me gledajući me u sudnici. Na početku svakog suđenja, predsedavajući sudija ga je uvek pitao: “Kako ste, gospodine Miloševiću? Kako se osećate?” To me ljutilo! Nije me bilo briga kako je Miloševiću. Zanimali su me zločini koje je počinio.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Nino

14.06.2021 01:18

Da Bog da da ti poživiš dugo i da patiš do kraja svog poganog života.

Sneza S

14.06.2021 01:42

Kako li ces ti rugobo umreti. U mukama teskim. Nisam bila za Milosevica, ali ovakav komentar ove konjaste babe bas me iznervirao

mica

14.06.2021 03:39

Vesticu treba spaliti na lomaci, kao u srednjem veku. Drugo nije zaslužila.

Goran

14.06.2021 07:29

Šta je tebe imalo to da nervira, ko si bre ti?

Stojan

14.06.2021 08:07

Ona je djavo u obliku nekog ljudskog bica. Iz nje izvire samo mrznja koja je iznutra izjeda bez obzira a koju ne moze prikriti. Ona nije dostigla ni Milosevicev mali prst a kamoli da ona njega kritikuje ili okrivljuje.Ona je zlocinac koja je unistila dokumentaciju of trgovini organima a ko zna sta je jos unistila. Nadajmo se da joj se vrati po zasluzi.

Šole

14.06.2021 08:30

Zato se nadami da će tvoja biti spora i teška.

db

14.06.2021 08:34

Ovoj babi nije dobro ! Karla jednostavno je - počini zlodela , predaj se Mehanizmu i u pritvorskoj jedinici Mehanizma čeka te laka i udobna smrt ! Na stranu tvoje nevaspitanje , nepristojnost i neobrazovanje -Bog će imati razumevanje za tvoju uzaludnost postojanja . Tvoja bolest je gordost , a od nje obole svi ništaci koji u trenu pomisle da su neko i nešto.