VIŠE MILIONA RADNIH MESTA POSLE PANDEMIJE: Džonson poručio liderima G7 i da se mora obnoviti "zelenije" društvo
Dan Kitwood/Pool via AP

Britanski premijer Boris Džonson poželeo je dobrodošlicu liderima grupe G7 na početku samita u Kornvolu istakavši da je ovo sastanak koji je bio neophodan kako bi se naučile lekcije u vezi pandemije korone.

Kako je Rojters preneo, britanski lider poručio je na početku samita da se ekonomije moraju oporaviti nakon pandemije. "Naše ekonomije imaju potencijal za snažan oporavak", kazao je Džonson u obraćanju liderima grupe sedam najrazvijenijih zemalja.


On je dodao da postoji potencijal da se stvori više miliona radnih mesta koja bi bila dobro plaćena i zahtevala visoke kvalifikacije.Džonson je poručio da se više nikada ne sme ponoviti ova pandemija i da se mora obnoviti društvo koje će biti "zelenije".

"Ne smemo nikada ponoviti greške koje smo sigurno napravili tokom proteklih 18 meseci. Mi smo ujedinjeni u viziji čistijeg, zelenog sveta", kazao je Džonson.

Nakon uvodnog obraćanja učesnicima samita britanski premijer je naložio predstavnicima medija da napuste sastanak, uz sledeće obrazloženje: "Ovo je trebalo da bude ćaskanje uz kamin između predstavnika velikih demokratija sveta, a pretvorilo se u gigantski medijski cirkus".

Lideri G7 su uoči početka samita pozirali za uobicajenu grupnu fotografiju učesnika. Oni će najpre imati razgovor na temu razvoja i iskustava nastalih tokom pandemije kovida-19, prenose britanski mediji.

Komentari (0)

Loading