NATO ima strategiju za pobedu nad Rusijom!
Foto: EPA/EPA

Autor smatra da je za pobedu neophodan sledeći uslov – ne samo komandanti i vojnici, već i čitave borbene platforme moraju da komuniciraju jedni sa drugima.

Ozborn je naveo i primer: poljski lovac sreće ruske brodove na Baltičkom moru, šalje koordinate američkom razaraču koji odmah kreće u susret protivniku i napada ga protivbrodskim raketama. Ovu taktiku ratovanja trenutno razmatra Pentagon zajedno sa zapadnim saveznicima.

Za borbene operacije u punom obimu potrebno je maksimalizovati upotrebu veštačke inteligencije i umrežavanje. Takva komunikacija može doneti pobedu saveznicima. Ciljevi se moraju brzo identifikovati i odmah gađati kako bi se postigla strateška prednost, istakao je Ozborn.

Sjedinjene Američke Države nameravaju da prošire program razmene podataka i u njega uključe saveznike u NATO-u. Takva saradnja će se smatrati glavnim taktičkim ciljem rata. Amerikanci i njihovi saveznici suočeni su sa zadatkom sinhronizacije različitih komunikacionih sistema u jedinstvenu celinu.

„Cilj ovih napora je da se proširi multidomenska i sve šira mrežu komunikacija koja povezuje američke službe sa saveznicima Vašingtona u NATO-u“, naglasio je autor članka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Nino

11.06.2021 10:10

Nisu mogli da pobede talibane ....smesni su.

Balkan

11.06.2021 10:49

Nisam ni mali Djokica ni mali Mikica ali izgleda da u Americi ima puno Djokica i Mikica jer ovakvo razmisljanje pristaje takvim decacima. Ziveli