"Ratko Mladić je vojnik, a ne zločinac!"
Foto: Printscreen

- Oni od njega hoće da naprave zločinca, što je neprihvatljivo za srpski narod i za mene kao predsednika tog narada - konstatovao je Dodik.

Dodik je naglasio da Ratko Mladić ne zaslužuje takvu presudu jer nema tu vrstu odgovornosti koja mu se nameće zato što ni njegovi pandani u Hrvatskoj i Federaciji BiH nisu nikada osuđeni, a isto su izvodili ratne operacije.

- Moja očekivanja od Haškog tribunala i Mehanizma su jasna i deo su iskustva koja imamo. Oni su neobjektivni i usmereni na to da do kraja dovedu priču o Srbima kako bi kada istorija bude pisana mogla reći to su loši momci - istakao je Dodik.

On je izrazio žaljenje zbog svega toga, dodavši da je obaveza Republike Srpske bila da pomogne porodici, što je i učinjeno.

- Ja sam kao predsednik Republike išao kao svedok odbrane Ratka Mladića da svedočim u tom procesu i naravno da mi to nisu oprostili pa sam dobio neke sankcije od Amerike. Nisu rekli direktno da su sankcije zbog toga, već su mi kao nešto našli, ali to je njihov problem nije moj - rekao je Dodik.

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu objaviće u utorak, 8. juna, drugostepenu presudu Ratku Mladiću optuženom za ratne zločine u BiH od 1991. do 1995. godine.

General Mladić pojaviće se na izricanju konačne presude koje je zakazano za 15.00 časova.

Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor.

Mladić je uhapšen u Srbiji i izručen Hagu 2008. godine. Od tada je u Haškom pritvoru i lošeg je zdravstvenog stanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
VRS

06.06.2021 09:20

Kako te nije sramota ti d a pominjes ime Generala Ratka Mladica ,Ti koji si insistirao d as e odvede u Hag,ti koji si davao kojekave izjave za Generala Rtka Mladica..Potrazi svoje izjave pa dobro procitaj sta si s ve govorio za Generala Raka Mladica....Bolje nek objave s e sve tvoje izjave ,n e glumi Srbina ...