PUTIN: Mlad je, steći će iskustvo pa će promeniti mišljenje!
EPA

Tokom onlajn sastanka na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu sa urednicima međunarodnih novinskih agencija predsednika su pitali da prokomentariše izjavu novog šefa britanske spoljnoobaveštajne službe koji je Rusiju nazvao primerom sile koja slabi.

„Rekli ste da je takve ocene dao novi šef MI6. On je nov i u tom smislu mlad rukovodilac. Mislim da će steći iskustvo i da će promeniti svoju ocenu“, istakao je Putin.

Ruski lider je dodao da „ukoliko je Rusija sila koja slabi, zašto onda brinuti? Ponašajte se smireno i nemojte brinuti zbog toga i ne pogoršavajte rusko-britanske odnose. A ako se ne budete mešali, onda će se trend koji uzima maha nastaviti“, dodao je predsednik.

Prema njegovim rečima, Velika Britanija je jedna od retkih zemalja u Evropi i svetu sa kojima je Rusija održala dobar tempo razvoja ekonomskih veza.

„Čak i tokom protekle pandemijske godine, kada se naša trgovina sa mnogim zemljama sveta smanjila, sa Velikom Britanijom je porasla za 54 odsto. To je rekordna cifra. Stoga, ako se ne budete mešali, sve će biti u redu. I, verovatno će se uz pomoć međusobne trgovine Rusija iz ‘sile koja slabi’ pretvoriti u prosperitetnu zemlju“, konstatovao je Putin.

On je naglasio da bi ruska strana veoma želela da rusko-britanski odnosi doprinesu ovom procesu.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu se ove godine održava od 2. do 5. juna. Medijski partner foruma je novinska agencija „Rusija sevodnja“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading