PANIKA U NEMAČKOJ! Ruska ratna podmornica izronila iz jezera na granici sa Češkom!
EPA

Nije baš mali broj puta bio slučaj posebno na Baltičkom moru uz obalu Švedske da se pojavio neki sumnjivi objekat za koji se verovalo da je ruska podmornica, pa je vojska utrošila milione evra tragajući za tajanstvenim plovilima. Sada posle Švedske na red je stigla i Nemačka odakle nam dolazi vest da se pojavila podmornica ni manje ni više nego da je izronila iz jezera pored grada Kemnica (bivši Karl Marks Štad) na istoku Nemačke, tamo gde nema uopšte mora jer se grad nalazi uz samu granicu sa Češkom.

Da je neko rekao ruski tenk ili oklopno vozilo još bi neko u to poverovao, ali podmornica u jezeru NE, usledio je ŠOK o kome su se rapspisali nemački mediji, a o podmornici raspreda vaskoliki Kemnitc.

 

Nemački mediji objavili su da je grupa koja se predstavlja kao "Slobodni patrioti Kemnica" u ponedeljak rano ujutro u jezercu pored zamka postavili kopiju ruske podmornice i ostavili je u poluzaronjenom stanju uz poruku.

Kako se ispostavilo u vodi je plutala konstrukcija od stiropora visoka tri metra, usidrena za dno sa nekoliko kočionih diskova.

Radilo se o maketi koja je trebala da ponese poruku neslaganja ove grupe sa američkom spoljnom politikom i politikom koju vodi NATO pakt. Pored podmornice sa ruskim obeležjima na kopnu je bio istaknut transparent "Nema rata protiv Rusije".

Ova akcija usledila je kada su kroz Kemnic počele da prolaze američke vojne trupe koje su na prolazu kroz Saksoniju ka istoku gde se održavaju veliki manevri NATO pakta, piše sajt tag24.de.

Njihova poruka kako javljaju nemački mediji bila je kako su oni naveli u svojoj poruci: "Ne želimo rat. Ova akcija ima za cilj da pokaže da smo u stanju da postignemo velike stvari za mir. Mir u Evropi i u celom svetu!", navela je ova grupa.

Povodom ovog incidenta izašla je policija i utvrdila da se ne radi o nikakvom krivičnom delu, već komunalnom prekršaju i da za policiju tu nema posla već da je za ovaj slučaj nadležna Kancelarija za zelene površine.

Maketa je kasnije do obale jezera dopremljena uz pomoć čamca na vesla i odvezena kamionom iz Kancelarije zelene površine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading