SVE NAS JE PREVARIO! Koalicija "Za budućnost Crne Gore" pozvala Krivokapića da podnese ostavku!
Printscreen

Danas je u Podgorici održan sastanak predsednika stranaka koalicije “Za budućnost Crne Gore” koju u Skupštini predstavlja 26 poslanika - 2/3 parlamentarne većine.

Nakon sastanka izdato je saopštenje, koje prenosimo u celosti:

"Odustajanjem premijera Krivokapića da potpiše Temeljni sporazum sa SPC srušeni su osnovni principi naše koalicije. Time je premijer izneverio naše strpljenje i izgubio  našu podršku sve dok se obećano ne ispuni, i to bez odlaganja.

Koalicija Za budućnost Crne Gore ima dužnost koja je iznad političke i iznad svakog interesa.

Obavezni smo  da  postujemo građane, da ih ne izneverimo, da ih sledimo i budemo izvršioci njihovih očekivanja.

SVE NAS JE PREVARIO! Koalicija

Foto: Printscreen

 

Duboko smo razočarani poslednjim političkim i politikanskim kalkulacijama premijera Zdravka Krivokapića kojima je naneo veliku štetu onima koji su ga izabrali i koji su mu verovali.

Ustupili smo mu prvo mesto na našoj listi, pobedili smo i izabrali Vladu koju je on predložio bez bilo kakvih konsultacija sa nama. Svesno smo postupali suprotno političkim zakonima modernih društava sve iz vere i nade da je to čovek koji može da pogreši kao i svi mi, ali koji neće obmanuti, prevariti i okrenuti leđa svojima. Verovali smo da neće raditi sebično za sebe i one druge koji su poraženi na izborima.

Premijer je prekršio obećanje i datu reč građanima, Crkvi i blaženopočivšim mitropolitu Amfilohiju i patrijarhu Irineju.

Nepotpisivanje Temeljnog ugovora, neprikladan i neodgovoran odnos prema verujućim ljudima i SPC je najveći politički udarac našoj koaliciji od strane premijera. Očigledno je da svako drugi; počev od manjih koalicionih partnera do činovnika pojedinih NVO imaju veći uticaj na Vladu od nas koji je sa dvotrećinskom većinom podržavamo. To je ne samo neprihvatljivo, nego je i ponižavajuće.

SVE NAS JE PREVARIO! Koalicija

EFE/BORIS PEJOVIC/TANJUG/RADE PRELIC

 

Kada se potroši reč, izgubi poverenje i nekadašnja  skromnost zameni umišljenošću, ličnom velićinom i važnošću, onda narodu ne ostaje ništa drugo nego da ustane i kaže da ga tako, preko noći promenjen čovek više ne može predstavljati.

Bilo bi prirodno da se Krivokapić zahvali svima nama, da zatraži oprost i od onih koji su ga preporučili i pokaže da je demokratija iznad svakog pojedinca, a parlamentarna volja predstavnika naroda zakon koji se mora poštovati u svakoj prilici. Nažalost, plašimo se da se to neće desiti.

Zato, u ovom cilju, pozivamo naše partnere  u parlamentarnoj većini da, nezavisno od odgovora premijera Krivokapića koji nije želeo sa nama da razgovara ni oko budžeta, što je posebna i strašno ozbiljna tema, potpisemo precizan i jasan koalicioni sporazum svih stranaka koji je čine, a koji ce obavezati ne samo sve potpisnike nego i njihove predstavnike u izvrsnoj vlasti.

Nažalost, džentlemenski sporazum i data reč na kojima se uspostavila i izglasala Vlada Zdravka Krivokapića se u kontinuitetu kompromituje od strane premijera koji gotovo ništa nije uradio od onoga što je čvrsto obećao. 
Zbog toga moramo vlastitim potpisima  jasno i precizno svedočiti o preuzetim  obavezama i međusobnim odnosima. Uvereni da tom poslu možemo odmah i savesno pristupiti, šaljemo čvrstu i odlučnu poruku naše snage da odbranimo tekovine avgustovske pobede naroda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading