RADEV POBESNEO: NATO ugrozio život bugarskih građana! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Kako kaže, Alijansa je ugrozila živote bugarskih građana.

Bugarski predsednik se danas sastao sa ministrom odbrane Georijem Panajotovim kako bi razgovarali o incidentu koji se dogodio 11. maja, kada su se zaposleni u fabrici za proizvodnju suncokretovog ulja u bugarskom selu kod Plovdiva našli na meti vojnika NATO-a koji su greškom, tokom vojne vežbe, upali na njihovo radno mesto.

RADEV POBESNEO: NATO ugrozio život bugarskih građana! (VIDEO)

Alo!

 

„Apsolutno je nedopustivo da vojne formacije ugrožavaju život i spokoj bugarskih građana, bez obzira na to da li pripadaju bugarskoj ili stranoj vojsci“, izjavio je šef države.

„Vežbe sa našim saveznicima na teritoriji Bugarske trebalo bi da doprinose većoj bezbednosti i poverenju na polju kolektivne bezbednosti, a ne da stvaraju tenzije među građanima Bugarske“, izjavio je predsednik.

Sa svoje strane, ministar odbrane je rekao da će nastaviti diskusiju sa američkom stranom kako bi se razjasnio incident.

Inače, reč je o manevrima „Swift response 21“ u kojima su učestvovali američki, italijanski i bugarski vojnici. Prema scenariju, desant vojnika je trebalo da bude izveden na napušteni aerodrom. Međutim, odmah pored aerodroma nalazi se fabrika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading