HOROR U VARAŽDINU Profesora (35)  tukli do smrti jer je prijavio kršenje mera!
Foto: Shutterstock

Profesor engleskog u Ekonomskoj školi u Varaždinu Nino Čengić (35) prebijen je u noći s petka na subotu u varaždinskom kvartu Graberje. Četiri osobe su ga napale i izudarale drvenim palicama te ostavile da leži na tlu, saopštila je policija. Pronašli su ga prolaznici te je prevezen u varaždinsku bolnicu, gde je podlegao povredama.

Policija je podnela krivičnu prijavu zbog ubistva protiv četiri osobe. Reč je o 24-godišnjoj ženskoj osobi te tri muške osobe u dobi od 20, 25 i 29 godina. Mediji prenose da bi oni tokom dana iz policijske stanice trebalo da budu privedeni u istražni zatvor.

Kako nezvanično saznaje Varaždinski, u incidentu su učesvovali A. G. (24), I. G. (20), I. V. (29) i D. Ž. (25). Prvo troje su iz Varaždina, a četvrta osoba je s područja Međimurske županije. Koja je tačno bila uloga svakoga od njih u usmrćivanju 35-godišnjeg profesora, utvrdiće se tokom istrage i kasnije u krivičnom postupku.

Navodno je Čengić prijavio klub zbog kršenja kovid mera

Navodno je incidentu prethodilo to što je Čengić već ranije nadležnim telima prijavljivao jedan klub, koji se nalazi u neposrednoj blizini mesta događaja, zbog kršenja epidemioloških mera, radnog vremena i slično. Sukob oko toga, kako se čini, otišao je u neželjenom smeru i doveo do tragedije.

Kako piše Jutarnji, Čengić je to veče takođe proveo u blizini napadača, u spomenutom klubu. I oni navode kao moguć razlog Čengićevo prijavljivanje društva iz kluba zbog kršenja epidemioloških mera.

Nino Čengić radio je kao profesor engleskog jezika u Ekonomskoj školi u Varaždinu na zameni. Članovi kolektiva opisuju ga kao pristojnog kolegu koji je uredno radio svoj posao te su u šoku nakon saznanja šta se dogodilo protekloga vikenda.

Napadnuti bio pijan, napadači snimali kako ga mlate?

Prema informacijama koje je dobio HRT-ov portal iz nezvaničnih izvora, koje zasad nisu službeno potvrđene, navodno je u klubu došlo do nesuglasica između vidno alkoholisanog 35-godišnjeg profesora i četvoro okrivljenih, pri čemu je alkoholisani 35-godišnjak navodno provocirao, zbog čega su ga okrivljeni izbacili iz kluba.

Profesor je potom navodno pozvao policiju, koja je došla i otišla, a četvorka ga je nakon odlaska policije fizički napala i nanela mu teške povrede od kojih je na kraju i preminuo.

Prema informacijama HRT-a, napadači su krenuli sa šamaranjem, a tukli su ga navodno i katancem za bicikl i palicom po glavi, i udarali ga nogama. Zatim su mu razbili mobilni, uništili dokumente i uzeli patike, a na kraju su se i pomokrili na njega. Navodno je jedna od okrivljenih osoba sve to snimala mobilnim.

Daljim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su navedene osobe u Ulici Graberje ispred jednog udruženja fizički napale 35-godišnjaka te ga izudarale drvenim palicama po glavi i telu i naneli mu teške povrede, nakon čega su ga teško povređenog ostavili da leži na asfaltu. Teško povređenog muškarca su pronašli prolaznici, navodi policija u službenom saopštenju, izostavljajući detalje napada.

Policija objavila detalje

Policija je nakon uviđaja objavila detalje o ovom slučaju.

- U subotu, 29. maja oko 4 sata, Operativno-komunikacijski centar Policijske stanice varaždinske dobio je dojavu građanina da u Varaždinu, Graberje, leži povređena muška osoba bez svesti. Dolaskom policijskih službenika na mesto događaja, utvrđeno je da se radi o 35-godišnjaku, koji je najverovatnije napadnut od strane više osoba. Isti je prevezen u Opštu bolnicu Varaždin gde je zbog teških povreda zadržan na daljem lečenju.

Na mestu događaja obavljen je uviđaj. Brzom intervencijom i opsežnim taktičkim postupanjem na terenu policijski službenici Policijske stanice varaždinske identifikovali su četiri osobe koje se dovode u vezu s ovim krivičnim delom i to 24-godišnju žensku osobu i tri muške osobe starosti 20, 25 i 29 godina. Osobe su privedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Daljim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su navedene osobe na ulici Graberje ispred jednog udruženja fizički napale 35-godišnjaka, te ga izudarali drvenim palicama po glavi i telu i naneli mu teške povrede, nakon čega su ga teško povređenog ostavili da leži na asfaltu. Teško povređeni muškarac je pronađen od strane prolaznika.

Juče, 30. maja u večernjim satima usled zadobijenig povreda teško povređeni muškarac je nažalost preminuo u bolnici. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sve osumnjičene osobe su juče tokom večeri i jutros predate pritvorskom nadzorniku Policijske stanice varaždinske uz krivičnu prijavu zbog krivičnog dela Ubistva".

Komentari (0)

Loading