JEZIVE SCENE NA MESTU NESREĆE! Bor probušio gondolu, među mrtvima i dete! Policija objavila poslednju poruku iz mobilnog telefona (VIDEO)
Tanjug/Ap

Pri padu kabine s dvadeset metara visine poginulo je 14 ljudi, od kojih pet Izraelaca, a jedno dete je teško povređeno u nedelju u Stresi na obali jezera Magiore na severu Italije.

Dvoje dece od devet i pet godina bilo je hospitalizovano u Torinu. Devetogodišnje dete je podleglo povredama, a drugo ima lomove lobanje i nogu. 

Izraelsko ministarstvo navelo je kako je pet Izraelaca stradalo u nesreći, među kojima jedan par i jedno dete s prebivalištem u Italiji, te jedan par koji živi u Izraelu.

JEZIVE SCENE NA MESTU NESREĆE! Bor probušio gondolu, među mrtvima i dete! Policija objavila poslednju poruku iz mobilnog telefona (VIDEO)

Tanjug/Ap

 

Italijanski predsednik Serđio Matarela i premijer Mario Dragi izrazili su duboko saučešće.

Nesreća se dogodila oko 12,30 sati na 100 metara od poslednje visinske stanice žičare. Čini se da je pukao kabal na najvišem delu. U kabini se nalazilo 15 ljudi. 

Kapacitet kabina je 35 putnika pa je problem preopterećenosti odbačen.

"Kabina je pala petnaestak metara i zabila se u drvo", objasnio je jedan lokalni karabinjer.

 

"Gondola samo što nije stigla do Motaronea. U jednom trenutku je krenula unatrag, udarila u stub koji ju je odbacio", objasnila je gradonačelnica Strese, Marsela Severino.

Prve snimke s mesta tragedije su prikazivale vatrogasce i policajce oko ostataka crveno-bele kabine, koja je pala u teško dostupno šumovito područje.

U mobilnom telefonu stradale porodice pronađena je i poslednja poruka u kojoj se navodi "Idemo gore na žičaru".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading