PAKLENI PLAN Bil Gejts hteo Nobelovu nagradu za mir, a za to je zadužio ovog ZLIKOVCA
Shutterstock

Osnivač "Majkrosofta" Bil Gejts želeo je da mu milijarder pedofil Džefri Epstin pomogne da dobije Nobelovu nagradu za mir, zbog čega je zanemarivao to što je ovaj osuđen za podvođenje i seksualno zlostavljanje maloletnica. Gejts nije brinuo zbog reputacije koju Epstin ima i uprkos tome družio se s njim.

Upoznali se 2011. godine

Kako prenosi norveški dnevnik DNMagasinet, Epstin je Gejtsa u martu 2013. godine vodio na sastanak s Torbjernom Jaglandom, tadašnjim predsedavajućim norveškog Nobelovog komiteta. Taj sastanak je održan u Strazburu, gde bivši norveški premijer ima kuću. Sastanak je održan na zahtev Bila Gejtsa. Njemu su prisustvovali i predstavnici Međunarodnog instituta za mir čiji je rad fokusiran na zdravstveni sistem i vakcinaciju. Nakon tog sastanka Gejtsova fondacija je ovom institutu uplatila na desetine miliona dolara za projekat iskorenjivanja dečje paralize.

Moćni (ne)prijatelji - Sumnjiva smrt u ćeliji

Milijarder Džefri Edvard Epstin je 2008. priznao krivicu za zlostavljanje i navođenje maloletnica na prostituciju i proveo je 13 meseci u kućnom pritvoru. Tužilaštvo je tvrdilo da je on sa svojim saradnicima seksualno zlostavljao najmanje 36 maloletnica, od kojih su neke imale samo 14 godina. Epstin je ponovo uhapšen 6. jula 2019. pod optužbom za trgovinu maloletnicama. Pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji na Menhetnu. Navodno se obesio. Autopsija je pokazala da mu je vrat bio slomljen, a kamere iz ćelije bile su isključene u trenutku smrti. Epstin je drugovao s moćnicima među kojima su Bil Klinton, Donald Tramp, britanski princ Endru, kao i brojnim holivudskim glumcima. Spekulisalo se da je snimao maloletnice koje je primoravao na seks s poznatima.

- Bil Gejts je tražio da se sastanemo tokom njegove posete Strazburu. Zanimao ga je rad Saveta Evrope na obezbeđivanju vakcine protiv dečje paralize. Bil Gejts i Džefri Epstin su zajedno došli u moju rezidenciju. Upoznao sam ih sa evropskim sistemom za kontrolu medicinskih sredstava i nakon toga smo razgovarali o brojnim drugim temama - rekao je Jagland. Detalji o ovom sastanku otkriveni su tek ove nedelje, a zaposleni u Gejtsovoj fondaciji koji su želeli da ostanu anonimni navode da je američki milijarder namerno ignorisao činjenicu da je Epstin 2010. osuđen zbog dečje prostitucije i da je želeo da ga iskoristi kako bi dobio prestižnu nagradu.

Rizik po fondaciju

- Bili smo svesni činjenice da reputacija koju ima Epstin predstavlja rizik po fondaciju i naše saradnike. Znali smo da Epstin nije čist, ali je Bil odlučio da zažmuri na jedno oko. Nadao se da će ga on upoznati s pravim ljudima i preneti poruku kako bi dobio Nobelovu nagradu za mir. Bio je vrlo razočaran kad mu to nije pošlo za rukom - rekao je jedan od zaposlenih.

Nepoznati detalji iz života Bila Gejtsa počeli su da se pojavljuju u medijima nakon što je 4. maja objavljeno da se on posle 27 godina braka razvodi od supruge Melinde, s kojom ima troje dece. Gejts i Epstin su se upoznali 2011. i iz tog perioda potiče njihova zajednička fotografija koja ovih dana privlači veliku pažnju u javnosti.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading