UNIŠTEN DOM LIDERA HAMASA Najjače bombardovanje Gaze od početka sukoba!
EPA

U sedmodnevnim vazdušnim udarima izraelske avijacije na pojas Gaze poginulo je najmanje 145 Palestinaca, među njima 41 dete i 23 žene, a u raketnim napadima Hamasa na izraelske gradove život je izgubilo osam Izraelaca, među njima jedno petogodišnje dete i jedan vojnik.

Izraelska ratna avijacija je izvela više stotina vazdušnih udara na siromašne, gusto naseljene teritorije na kojima živi oko dva miliona Palestinaca i tvrdi da je danas sravnjena sa zemljom kuća u pojasu Gaze u kojoj živi jedan visoko pozicionirani lidera Hamasa. Danas se, prema izveštaju lekara, u Gazi dogodio najteži pojedinačni napad u kojem su poginule najmanje 33 osobe, među njima 13 dece.

UNIŠTEN DOM LIDERA HAMASA Najjače bombardovanje Gaze od početka sukoba!

Tanjug/AP

 

Hamas i druge frakcije ispalili su od ponedeljka oko 2.900 raketa na Izrael, ali više od polovine ispaljenih projektila ili je presretnuto i uništeno ili su promašili svoje ciljeve, navodi se u zvaničnim izveštajima iz izraelskih vojnih izvora, prenosi AP.

Svi međunarodni avio-prevoznici suspendovali su letove za Izrael iz bezbednosnih razloga, javio je izraelski državni radio Kan.

Nova eskalacija sukoba između Izraela i Palestinaca je bez naznaka da bi moglo da dođe do smirenje situacije, a razmena raketnih udara usledila je nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al Aksa u jerusalimskom Starom gradu početkom maja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading