Haos na aerodromu u Izraelu, avioni kruže oko grada i lete između raketa! (VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

Foto: Twitter/printscreen

 

 

Tokom noći Izrael je podlegao raketnom napadu. Ovo je najveća eskalacija sukoba u poslednjih sedam godina. Iz Gaze lansirano je više od hiljadu raketa, usmerenih na veće gradove i glavni izraelski aerodrom Ben Gurion. Aerodrom je zatvoren oko sat vremena, dok su se letovi nastavili, neke aviokompanije već otkazuju dalje letove.

 

 

Izrael se danas budi sa scenama razaranja nakon noći nasilja širom zemlje . 

Imajući u vidu rakete koje su se približavale, nekoliko aviona je bilo primorano da se preusmeri na druge aerodrome ili da obustave kruže oko grada dok se ne potvrdi sigurno sletanje. Iz pojasa Gaze lansirano je više od 100 raketa, i iako je većinu presreo izraelski odbrambeni sistem poznat kao Gvozdena kupola, neke od njih uspele su da se probiju do svoje mete.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak aviona koji je leteo iz Brisela za Tel Aviv - možete videti raketni napad iz Gaze i odgovor Izraela .

Pogled iz aviona koji leti iz Brisela za Izrael. Raketni napad i Gvozdena kupola u akciji

 

 

Etiopian Airlines ET404 kružio je više od sat vremena, čekajući dozvolu za sletanje . Na aerodromu je provereno da pista nije oštećena usled raketnog udara.

Let Lufthanse iz Frankfurta za Izrael preusmeren je preko Sredozemnog mora kada je bio blizu odredišta . Umesto da sleti bilo gde drugde, A321 se vratio u Nemačku, sletevši u Frankfurt više od pet i po sati nakon poletanja.

Drugi letovi, poput letova Lufthansa, preusmereni su na druge aerodrome: na aerodrome u Egiptu, Grčkoj i na Kipru.

Otkazivanje leta od strane više aviokompanija

U jednom trenutku aerodrom je bio potpuno zatvoren jer je ocenjeno da civilni avioni neće bezbedno poletati ili sletati. Aerodrom je evakuisan dok su sirene upozoravale na predstojeći napad . Iako je aerodrom ponovo otvoren nešto više od sat vremena kasnije, nekoliko američkih avio-kompanija već je počelo da otkazuje letove za Tel Aviv.

 

 

United, American Airlines i Delta otkazali su mnoge letove koji su danas trebali stići u Izrael , kao i povratne letove. Kako je situacija u Izraelu i dalje nestabilna, narednih dana može doći do daljeg otkazivanja letova.

Avioni na aerodromu TLV pokazuju da su mnoge izraelske aviokompanije danas otkazale letove. 

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading