Otac iz Srbije ispratio ćerku u RAT protiv “Hamasa”: “Da se Mia što pre vrati u majčin zagrljaj!” (FOTO)
Foto: Printscreen

Prekjuče je svetom odjeknula vest o žestokim sukobima između izraelskih snaga i ekstremističke organizacije „Hamas“, a napadi su se nastavili i danas. Na društvenoj mreži Tviter osvanula je dirljiva objava na kojoj se nalazi Mia, mlada Srpkinja iz Izraela, uhvaćena u trenutku dok je otac ispraća u rat u pojasu Gaze.

Ovaj, najozbiljniji sukob od 2019. godine započeo je juče, nakon što su se kod džamije Al Aksa u Jerusalimu sukobili palestinski vernici i izraelska policija. Najveći deo stanovništva je mobilisan, a kako u ovoj zemlji vojnoj obavezi podležu i muškarci i žene, i ova devojka se odazvala pozivu.

Njen otac je na svom Tviter nalogu postavio objavu sa njenom fotografijom uz dirljive reči:

– Mnogo vam hvala na rečima podrške. Mnogo znači u ovim trenucima. Izvinjavam se samo ako ne uspem svima da odgovorim. Trudim se da barem ispratim vaše poruke. Mia je ispraćena u kasarnu i raspoređena u garnizon koji pripada pojasu Gaze – napisao je on.

 

 

Ubrzo su ispod njegove objave počeli da se nižu komentari podrške:

– Srećno Mia – napisala je jedna korisnica Twittera.

– Biće sve dobro – poslao je ohrabrujuću poruku jedan momak.

– Srećno! Želim joj da se što pre vrati u majčin i očev zagrljaj – istakla je jedna žena.

Podsetimo, snage “Hamasa” su ispalile stotine raketa na Izrael, koji je izveo jake vazdušne napade na Pojas Gaze, a poginulo je 40 ljudi sa obe strane.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI