MLADI SE DROGIRAJU POKVARENIM, ŽIVIM MESOM: "U teglama stoji nedeljama, budem haj čim ga pojedem"
Printscreen/Twitter

Novi zastrašujući trend među mladima proširio se iz Britanije čitavim sveta zahvaljujući društvenim mrežama, a podrazumeva drogiranje pokvarenim živim mesom tako što se ono ostavlja da odstoji i po nekoliko nedelja, a zatim se konzumira.

Prema rečima zabrinutih stručnjaka, reč je o bizarnom izazovu koji je počeo da se širi internetom tokom pandemije koronavirusa kada su mladi onemogućeni da izlaze i kada su im i opijati postali manje dostupni.

Inače, kako je objašnjeno, sirovo i pokvareno meso predstavlja jaku drogu, budući da se tokom propadanja te namirnice na njoj stvara ogroman broj bakterija. Navodno, unošenje takvog mesa, pogotovo ukoliko je nekoliko dana stajalo van frižidera, "pomaže opuštanje od stresnog i napetog načina života", a uz to je preraslo i u izazov i trend o kom se naširoko priča na društvenim mrežama.

MLADI SE DROGIRAJU POKVARENIM, ŽIVIM MESOM:

Printscreen/Twitter

 

- U teglama držim pileće meso, ostavim ga nekoliko nedelja u frižideru, a zatim pojedem. Budem haj (opijen prim. aut.) istog trenutka - napisao je jedan korisnik Tvitera, dok se drugi pohvalio da ga je na novi porok navukao prijatelj.

- Prijatelj me je nagovorio da se odazovem izazovu i osećaj je bio super iako mnogi misle da je to ludo - istakao je on.

Čitavoj priči ozbiljnost je dao jedan jutjuber koji se snimao kako jede sirovo pokvareno meso staro godinu dana, opisavši njegov ukus kao "žestok i neodoljiv".

- Ovaj novi trend je veoma opasan po zdravlje ljudi jer može izazvati određene digestivne probleme, kao i pojavu salmonele, ešerihije koli i listerije - upozorila je britanska doktorka Sara Džarvis, koja je govorila za tabloid San.

Još nije poznato koja supstanca u sirovom mesu izaziva osećaj opijenosti, ali se pretpostavlja da je u pitanju neka bakterija.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading