KRVAVA NOĆ U JERUSALIMU Stravičan sukob Palestinaca i policije (VIDEO)
Printscreen

U sinoćnjim sukobima izrealske policije i Palestinaca u Jerusalimu povređena su najmanje 205 Palestinaca i 17 policajaca, preneli su mediji.

Najviše povređenih bilo je kod džamije Al Aksa gde su Palestinci gađali kamenicama i pirotehničkim sredstvima izraelsku policiju koja je odgovorila gumenim mecima i suzavcem.

Sukobi kod jerusalimske džamije Al Aksa posledica su višednevnih tenzija i jučerašnje pogibije dvojice Palestinaca nakon što su izraelske snage bezbednosti odgovorile na napad iz vatrenog oružja trojice ljudi na izraelsku bazu na okupiranoj Zapadnoj obali, javila je ranije agencija AP.

Sinoćni sukobi su izbili kada je veliki broj pripadnika izraelske policije raspoređen oko džamije Al Aksa, dok su muslimani klanjali na večernjoj molitvi u svetom mesecu Ramazana.

Na video snimcima sa lica mesta vidi se da su vernici bacali stolice, kamenje i druge predmete prema policiji koja je tokom intervencije upala u džamiju.

Palestinska služba Crvenog polumeseca saopštila je da je tokom sukoba povređeno 205 Palestinaca, od kojih je 88 hospitalizovano, preneo je Sputnjik internešenal.

Prema navodima izraelske policije, šest policajaca je povređeno u incidentu u Jerusalimu. "Tajms of Izrael" je izvestio da je najmanje 17 policajaca povređeno.

Predstavnici džamije su pozvali preko zvučnika na smirivanje situacije zahtevajući od policije da "odmah prekine da ispaljuje gumene metke i suzavac na vernike", a od mladih Palestinaca da se "smire i prekinu da protestvuju", navedeno je u izveštaju dopisnika Rojtersa sa lica mesta.

Policija je upotrebila i vodene topove kako bi prekinula incident.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading