PAŽNJA! TRAŽI SE ODBEGLI KUĆNI LJUBIMAC: Nestao džinovski piton, pronalazaču sledi nagrada - ako preživi!
Printscreen

U toku je policijska potraga za kućnim ljubimcem pitonom koji se uspeo izvući iz svog kaveza i pobeći iz stana u Jokohami kroz otvoreni prozor, javljaju lokalni mediji.

Vlasnik je prijavio nestanak svog ljubimca u četvrtak uveče, nakon što se vratio kući s posla kako bi otkrio da je staklena kutija zmije prazna, rekle su lokalne novinske kuće, pozivajući se na policiju. Vlasnik, koji živi u stanu na drugom spratu u gradu Jokohami, južno od Tokija, takođe je rekao da je ostavio otvoren prozor da bi provetravao sobu.

Tim od 10 policajaca češljao je obližnju šumu i druga područja kako bi pronašao gmizavca.

Vlasnik je ponudio i novčanu nagradu za pronalazača.

Nestala zmija, žuti mrežasti piton, smatra se najdužom zmijom na svetu. Poreklom je iz južne i jugoistočne Azije i može narasti do 9 metara dužine.

Mrežasti piton se često drži kao kućni ljubimac. U martu ove godine na farmi u Velsu pronađena je zmija od 2,5 metra. Predat je Kraljevskom društvu za sprečavanje okrutnosti prema životinjama (RSPCA), koje je reklo da je verovatno reč o odbeglom ili napuštenom ljubimcu.

Za držanje pitona kao kućnog ljubimca potrebna je licenca. Policija kaže da je vlasnik odbeglog gmizavca dobio dozvolu od lokalne vlasti pre četiri godine.

Mrežasti piton nije otrovan, ali je u stanju da stegne i uguši svoj plen. Godine 2017. i 2018. muškarca i ženu u Indoneziji uhvatila su i progutala dva primerka gmizavca dok su se brinuli o svojim usevima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI