Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će već sutra ili prekosutra ministar finansija Siniša Mali objaviti podatke koliko je država davala novca fudbalskim i košarkaškim klubovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Vućić je u septembru najavio da će "po povratku iz SAD objaviti tačan iznos novca dat Partizanu i Zvezdi i da će se tada znati koji je klub navodno nečiji ljubimac".

Predsednik je danas, gostujući na Prvoj, rekao da će se kada ministar Mali objavi te podatke videti da im je država dala "brdo para".

"Ne samo da će se videti šta je država dala direktno, već i javna preduzeća, šta je dala Srbija, a šta Beograd, lokalne samouprave i da svi vide ljudi koliko smo para potrošili i na jedne i na druge, a kako i jedni i drugi samo kukaju na državu kada im tako odgovara, pošto je uvek najlakše alibi tražiti u držaavi i okriviti je za nešto", naveo je Vučić.

Dodaje da su ga tako ranije okrivili i što je pomogao građanima zadužneim u švajcarskim francima, iako su ga prethodno oni koji su podsticali građane da se tako zaduže napadali u novinama jer neće da razgovara sa zaduženim građanima.

Vučić je istakao da su ga posle napadali kako se meša u ono što nije njegov posao, kao i kada je rešio problem za građane u Bristolu.

Naveo je da je to kada postoji svađa između paritzvanovaca i zvedaša, pa se "jedni sećaju penala koji je za Zvezdu sviran protiv Inđije, a ovi drugi poništenog gola Zvezde protiv Partizana".

"Zato je potrebno samo da se izađe sa podatkom koliko smo mi para dali, jer je to posao države, a vi se svađajte koliko god hoćete i albilije tražite za svoje neuspehe na razne nacicne i ne zanima me dalje".

BONUS VIDEO

Prazan stadion u Viljnusu