Vanja Udovičić
Tanjug/Dimitrije Goll
Vanja Udovičić

Tanjug/Dimitrije Goll

Vanja Udovičić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Zajednička poruka je odgovorno ponašanje u sistemu sporta, svako od nas u svom sistemu ima snažan uticaj na sportiste i sportske radnike. Zajedno želimo da pošaljemo snažnu poruku jedinstva i solidarnosti. Nema mesta panici, ali važno je da se pridržavamo svih mera Vlade Srbije. Da svi zajedno budemo tim, da šaljemo odgovorne i savesne poruke'', rekao je ministar Udovičić na sastanku sa predstavnicima Saveza u Palati Srbija.

On je aktivnosti tokom pandemije koronavirusa podelio u tri dela.

"Prvo je da zaštitimo građane, sve koji su u sistemu sporta, od profesionalaca do amatera jer je zdravlje na prvom mestu. Zatim, organizacija takmičenja na nacionalnom i međunarodnom nivou i treće da budemo u direktnoj komunikaciji, da vidimo sistemski kako ćemo funkcionisati. Saradnja je i do sada bila dobra, ali želim da je podignemo na još viši nivo. I da svi zajedno imamo odgovaran pristup da bi život funkcionisao i dalje", istakao je Udovičić.

Predstavnicima Saveza obratila se i doktorka Dušanka Matijević, direktora Gradskog zavoda za javno zdravlje.

"Najvažnije je da je korona virus, za sada, pod apsolutnom kontrolom u Srbiji. Naši epidimiolozi rade 24 sata dnevno. Nemamo lokalnu transmisiju, nadamo se da će tako sto duže i ostati. Cilj je da epidemiju razvučemo, da ne bismo imali veliki broj zaraženih, da se ne opterećuje zdravstveni sistem. Na ruku nam ide i vreme, virus se ne aktivira kad je temperatura viša od 20 stepeni", izjavila je ona.