BLIŽI SE SPEKTAKL U PRESTONICI Još mesec dana do 36. Beogradskog maratona
Foto: Promo/Beogradski maraton

Očekuje nas spektakl na ulicama Beograda, sudeći prema činjenici da je na mesec dana do maratona uveliko premašen broj prošlogodišnjih učesnika i da se može očekivati obaranje rekorda broja učesnika manifestacije koju svi slavimo kao praznik sporta, prijateljstva i druženja.

Osim polumaratonske trke na 21km i maratona na 42km na kome će istovremeno biti održano i državno prvenstvo, novina za sve učesnike je trka na 10km. Nastala je kao naša želja da omogućimo i onima koji se možda nisu dovoljno pripremili ili su kasno krenuli sa pripremama, da imaju priliku da učestvuju na Beogradskom maratonu i istrče dužinu koja nije previše zahtevna. Takođe, želja nam je ohrabrimo one koji sada istrče 10km, da naredne godine podignu lestvicu još više i spreme se za polumaraton, a kasnije i za maraton, jer je to u skladu sa sloganom Beogradskog maratona „Uvek više“.

Na 36. Beogradskom maratonu možemo očekivati dvadesetak elitnih takmičara iz Kenije, Etiopije, Ruande i Maroka sa ličnim rekordima ispod 2:10, koji je rekord staze Beogradskog maratona. Iako staza Beogradskog maratona spada u one zahtevnije, ako nas vreme posluži, možemo očekivati obaranje rekorda staze.

Aqua viva Trka zadovoljstva se organizuje na veliko zadovoljstvo rekreativnih učesnika svih uzrasta i kategorija, ali i velikog broja porodica koji će istrčati ili prošetati stazu dužine 2,3km. Ona će kao i do sada imati manifestacioni i humanitarni karakter, a okupiće veliki broj organizacija koje se bore za predivne ciljeve i to u sferama odnosa prema društvenoj zajednici, zaštiti životne sredine, promovisanju značaja pomoći i darivanja pojedincima ili grupama kojima je to potrebno. Od ove godine uz Beogradski maraton je i organizacija Crveni krst koja će biti raspoređena duž cele trase maratona na električnim trotinetima, kako bi brže bili dostupni svim našim učesnicima. Sava osiguranje će osigurati svakog učesnika trke, jer nam je bezbednost učesnika na prvom mestu.

Prijave su otvorene do 19. aprila 2023. godine, a ukoliko se još uvek niste prijavili, iskoristite priliku da obezbedite kotizaciju po povoljnijim uslovima, jer cena učesničkog paketa u iznosu od 4190 RSD (35 EUR) važi još sedam dana, zaključno sa 31. martom 2023. godine.

Prijave su moguće putem sajta www.bgdmarathon.org.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading