PIŠE SE ISTORIJA BEOGRADSKOG MARATONA Otvoren prvi trkački klub (VIDEO)
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Konferencija je organizovana na Adi Ciganliji, a prisutnima su se obratili sekretar za sport i omladinu grada Beograda Nikola Penić, direktor Beogradskog maratona Darko Habuš i trener novoosnovanog trkačkog kluba i naš proslavljeni maratonac Velimir Bojović.

Habuš je istakao da se piše istorija Beogradskog maratona.

- Pišemo novu istoriju Beogradskog maratona, otvaranje trkčakog kluba. Hvala svima koji su podržali ceo projekat. Nikola Penić je naš dugogodišnji prijatelj i prirodno podržava sve ono što se oko Beogradskog maratona dešava, sa druge strane kao gradski sekretar za sport daje svesrdnu podršku preko sekretarijata za sport i grada Beograda za sve ideje koje želimo da sprovedemo. Veliku zahvalnost dugujemo i ministarstvu sporta - poručio je Habuš.

PIŠE SE ISTORIJA BEOGRADSKOG MARATONA Otvoren prvi trkački klub (VIDEO)

Alo!

 

 

Sekretar za sport i omladinu grada Beograda Nikola Penić istakao je da mu je posebno drago što je trkački klub vezan za Beogradski maraton.

- Ono što kao bivši atletičar, a današnji sekretar za sport i omladinu, mogu da kažem da mi je izuzento drago da će Beograd dobiti još jedan trkački klub. Posebno je zadovoljstvo što je taj klub vezan za Beogradski maraton. Nadam se će da ovaj klub biti jednako uspešan kao što je uspešna i sama manifestacija koja je od prošle godine proglašena za manifestaciju od izuzentog značaja za grad Beograd. Ovaj današnji događaj je samo uvod u ono što nas čeka u trećoj nedelji aprila - poručio je Penić.

PIŠE SE ISTORIJA BEOGRADSKOG MARATONA Otvoren prvi trkački klub (VIDEO)

Alo!

 

 

Prisutnima se potom obratio i trener novoosnovanog trkačkog kluba i naš proslavljeni maratonac Velimir Bojović.

- Velika mi je čast i odgvornost što sam deo ovog projekta. Imaću veliku podršku mojih trenera - poručio je Bojović.

Svi oni, trkačima su poželeli "lake noge"!

 

Treninge novoosnovanog kluba će voditi tim trenera i to dugogodišnji atletski reprezentativac Srbije, proslavljeni dugoprugaš i maratonac Velimir Bojović, atletičarka Slađana Stamenković, jedna od najboljih dugoprugašica mlađe generacije u Srbiji i maratonac Filip Stanković koji u svojoj trkačkoj karijeri ima preko 50 istrčanih polumaratona i maratona.

PIŠE SE ISTORIJA BEOGRADSKOG MARATONA Otvoren prvi trkački klub (VIDEO)

Beogradski maraton

 

 

Treninzi će se u narednih 7 nedelja, u susret 36. Beogradskom maratonu, održavati tri puta nedeljno na Adi Ciganliji kod kafića Shine. Termini održavanja treninga su utorkom i četvrtkom od 18 časova, a subotom od 10 časova. Treninzi će tokom marta meseca biti otvoreni i besplatni za građanstvo.

Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen otvaranju prvog trkačkog kluba Beogradskog maratona pod nazivom “Belgrade Marathon Runners”. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa Ade Ciganlije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading