NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA Beogradski maraton i Specijalna Olimpijada Srbije u trci za društvenu inkluziju
Foto: Promo/Beogradski maraton

Trening snage, izdržljivosti i upornosti su vodili naši poznati atletičari: Slađana Stamenković, Velimir Bojović i Filip Stanković, zajedno sa trenerima Specijalne Olimpijade Srbije. Direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević i direktor Beogradskog maratona Darko Habuš na kraju susreta podelili su adekvatne poklone učesnicima ove aktivnosti. Poklone je obezbedio višegodišnji partner Beogradskog maratona, kompanija Idea.

NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA Beogradski maraton i Specijalna Olimpijada Srbije u trci za društvenu inkluziju

Beogradski maraton

 

 

Ova saradnja ima za cilj širenje svesti o sportskim izazovima populacije sa intelektualnim poteškoćama, ukazivanje na značaj zdrave sportste aktivnosti, a svoj nezanemarljiv trenutak će imati sportisti Specijalne Olimpijade na aprilskom, 36. Beogradskom maratonu.

“Bila nam je velika čast i zadovoljstvo da odradimo trening sa malim herojima Specijalne Olimpijade. Naši treneri, Velimir, Slađana i Filip uživali su u prijemu čiste emocije i ljubavi sa kojom ova deca ulazu u svaki korak, svaki trk, za svakodnevnu pobedu! Beogradski maraton će uvek biti prisutan i podržati šampione u ostvarenju njihovih sportskih i životnih ciljeva”, izjavio je Darko Habuš direktor Beogradskog maratona.

Aleksandar Stanojević, direktor Specijalne Olimpijade Srbije, tom prilikom je izjavio: “Pre svega, želeo bih da se zahvalim Beogradskom Maratonu, koji je još jednom pokazao svoju veličinu i razumevanje kompletnog ekosistema društvene odgovornosti tj. pravi je primer kako jedna sportska institucija treba da se odnosi prema članovima svoje zajednice, i ja im se najviše na tome zahvaljujem. Danas smo sa kolegama iz Beogradskom maratona održali jedan funkcionalan trening koji smo najviše bazirali na specificnostima atletskog sporta. U tome su nam pomogli naši najbolji maratonci Sladjana, Velimir i Filip, koji su imali i novu ulogu tj. danas su oni bili treneri sportistima Specijalne Olimpijade, i to veoma požrtvovano, što pokazuju osmesi i oduševljenje dece posle treninga. Na kraju dana, podelili smo poklone svim sportistima, i ovom prilikom se zahvaljujem direktoru Beogradskog maratona, gospodinu Darku Habušu, što se setio Specijalne Olimpijade u okviru Maratonske novogodišnje čarolije, i sa svojim partnerom Idea, nagradio naše članove. Ovo je početak jednog velikog prijateljstva, i sa naše strane, već planiramo naredna druženja, a svi zajedno ćemo biti na 36. Beogradskom maratonu koji će biti održan 23. aprila ove godine”, zaključio je Stanojević.

NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA Beogradski maraton i Specijalna Olimpijada Srbije u trci za društvenu inkluziju

Beogradski maraton

 

 

Trening je održan u okviru “Maratonske novogodišnje čarolije”, CSR projekta Beogradskog maratona koji se održava svakog januara u toku novogodišnjih i božićnih praznika. Cilj ovog projekta je druženje i podela poklona onima kojima je društvena inkluzija najpotrebnija. Maratonska novogodišnja čarolija obuhvatila je osim treninga sportistima Sportske Olimpijade Srbije i treninge i podelu paketica članovima sportskog udruženja osoba sa ivaliditetom- SOSIB.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading