SREĆA PRATI HRABRE Darko Habuš nakon dm Ženske trke: Bio je ovo lep dan, broj učesnica dupliran
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Na "nalepšoj trci" pobedila je Olivera Jevtić, ispred Teodore Simović i Saime Murić.

- Danas je sa nama bilo blizu 1.500 učesnica, presrećni smo zbog toga, brojka je u odnosu na prošlu godinu skoro pa duplo premašena. Slogan ovogodišnje trke je "Ja to mogu" i upravo Beogradski maraton stoji iza tog slogana, sa namerom i idejom da podstakne i motiviše što veći broj pripadnica lepšeg pola da se usude i da u svoju svakodnevnicu uključe bavljenje fizičkom aktivnošću kao prevenciju svega onog lošeg što nam se dešava u ovom suludom brzom vremenu u kojem živimo - izjavio je Habuš.

Nastavićemo da kroz organizaciju svih trka tokom godine koje nam slede upravo motivišemo što veći broj ljudi da nam se pridruže,dodao je on.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 


- Danas smo imali i 20 osoba sa invaliditetom, mama sa malom decom,trudnica, porodilja koje su prošetale. Upravo svi oni koji su rekli da baš ne mogu to, mogu da se poistovete i već sutra krenu da se bave fizičkom aktivnošću.

Ovo danas je kao uvertira - za nekog početak bavljenja fizičkom aktivnošću, a nekom početak priprema za finale, 36. BGD maraton 23. aprila. Naredna trka u našoj organizaciji je treći Beogradski polumaraton 27. novembra, jedne godine smo ga trčali 3. decembra po snegu, bilo je sjajno, 3.500 učesnika i pokušaćemo da nadmašimo to sada - istakao je prvi čovek BGD maratona.

- U okviru polumaratona imaćemo trku na 10 km, zatim "Family Run". Naredne godine slede novi projekti, radujemo se da oživimo Trku kroz istoriju, koja je poslednji put održana 2010, zatim u septembru u saradnji sa "Najkom" imaćem "desetku", u junu Trku na aerodromu, čekamo završetak radova. Sve su to lepi projekti, prilagođeni svima, ciljna grupa je šarenolika - zaključio je Habuš.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading