SREĆA PRATI HRABRE Darko Habuš nakon dm Ženske trke: Bio je ovo lep dan, broj učesnica dupliran
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Na "nalepšoj trci" pobedila je Olivera Jevtić, ispred Teodore Simović i Saime Murić.

- Danas je sa nama bilo blizu 1.500 učesnica, presrećni smo zbog toga, brojka je u odnosu na prošlu godinu skoro pa duplo premašena. Slogan ovogodišnje trke je "Ja to mogu" i upravo Beogradski maraton stoji iza tog slogana, sa namerom i idejom da podstakne i motiviše što veći broj pripadnica lepšeg pola da se usude i da u svoju svakodnevnicu uključe bavljenje fizičkom aktivnošću kao prevenciju svega onog lošeg što nam se dešava u ovom suludom brzom vremenu u kojem živimo - izjavio je Habuš.

Nastavićemo da kroz organizaciju svih trka tokom godine koje nam slede upravo motivišemo što veći broj ljudi da nam se pridruže,dodao je on.

SREĆA PRATI HRABRE Darko Habuš nakon dm Ženske trke: Bio je ovo lep dan, broj učesnica dupliran

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 


- Danas smo imali i 20 osoba sa invaliditetom, mama sa malom decom,trudnica, porodilja koje su prošetale. Upravo svi oni koji su rekli da baš ne mogu to, mogu da se poistovete i već sutra krenu da se bave fizičkom aktivnošću.

Ovo danas je kao uvertira - za nekog početak bavljenja fizičkom aktivnošću, a nekom početak priprema za finale, 36. BGD maraton 23. aprila. Naredna trka u našoj organizaciji je treći Beogradski polumaraton 27. novembra, jedne godine smo ga trčali 3. decembra po snegu, bilo je sjajno, 3.500 učesnika i pokušaćemo da nadmašimo to sada - istakao je prvi čovek BGD maratona.

- U okviru polumaratona imaćemo trku na 10 km, zatim "Family Run". Naredne godine slede novi projekti, radujemo se da oživimo Trku kroz istoriju, koja je poslednji put održana 2010, zatim u septembru u saradnji sa "Najkom" imaćem "desetku", u junu Trku na aerodromu, čekamo završetak radova. Sve su to lepi projekti, prilagođeni svima, ciljna grupa je šarenolika - zaključio je Habuš.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading