"UVEK VIŠE" Predstavljen novi vizuelni identitet Beogradskog maratona, Darko Habuš najavio velike stvari (VIDEO)
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić govorio je o saradnji Beograda i Beogradskog maratona.

- Na održanoj sednici, maraton je postavljen u manifestaciju od izuzetnog značaja za Beograd. To govori o tome koliko je sve ovo važno. Maratonski pokret je izuzetno ojačao u Beogradu. Postavljene su rekordne cifre. Ja nisam nov u organizaciji maratona, dolazim iz atletskog sporta i lično ću se potruditi da ova manifestacija u naredne četiri godine dobije veliku podršku. Čestitao bih Darku Habušu na svemu što je do sada uradio. Preduzeće čini mnogo toga kada je reč o rekreativnom, ali i vrhunskom sportu - rekao je Penić.

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

 

 

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš predstavio je planove.

- Trudićemo se da maraton nastavi da radi i da se razvija u pravcu u kojem je krenuo. Beogradski maraton do sada nije na ovaj način izlazio u javnost. Neću se vezivati za brojke, Beogradski maraton je istorija. Ono što osećam je da maraton pripada Beograđanima i građanima Srbije. To nije moje preduzeće, pripada svima nama. Da se vežemo na tradiciju i na to što se maraton pominje u superlativima - rekao je Habuš.

Alo!

 

 

Nastavio je u istom ritmu.

- Dan kada je maraton je praznik sporta. To je ono što mi želimo da vratimo. Ne kažem da je neko uzeo maraton. Ceo život sam u trkačkom sportu, znam da je poljuljano poverenje, ali struktura se promenila. Kroz osećaj ponosa ćemo vratiti maraton Beograđanima. To je praznik sporta, moramo da budemo srećni, a ne da glavno pitanje bude koje su ulice zatvorene. Svi su pozvani da sa nama budu taj dan. Pokušaćemo da za neke delove grada (Novi Beograd) napravimo dodatni ugođaj dok je maraton.

Habuš je predstavio planove.

- Prvo što sam sebi zacrtao je da krenemo od nečega, da postanemo lideri u regionu. Priča oko najbolje organizovanog maratona, među trkačima, jeste da je to Ljubljana. Ok, idemo da ih preteknemo. Ne mogu da ponude tako dobru stazu, dobar provod... U narednih pet godina da budemo među pet najbolje organizovanih maratona u Evropi. Ne obećavamo masovnost, nego da u organizaciji budemo dobri. Kuću zidamo od temelja. Obnovili smo saradnju sa onima bez kojih ne možemo. Prepoznali su našu volju da se maraton razvija. Republika Srbija je uradila mnogo, ministarstvo sporta i omladine, kao i turizma potpisali su sa nama važan ugovor. Druga stvar, posebnu zahvalnost gospodinu Peniću, Beograd je uz maraton. Manifestacija od izuzetnog značaja za grad znači i veliki vetar u leđa. Atletski savez je takođe važan. Neće biti više drugog maratona, trke koje se budu organizovale biće na maratonu. U okviru Beogradskog maratona biće održano državno ali i balkansko prvenstvo. Biće kongres atletike i prvi čovek evropske atletike će biti tu. Beograd je u konkurenciji da organizuje EXPO 2027. godine, a upravo bi mi mogli da pomognemo da se presudi na našu stranu.

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

 

On je najavio niz novih aktivnosti na sam dan maratona. Uz mnogo bolji ugođaj za sve aktere.

- Ulagaćemo u nove i mlade ljude. Segment koji do sada nije funkcionisao. Imaćemo počasni savet ambasadora, to su ljudi koji su se bavili ovim sportom, i značiće nam da čujemo njihovo iskustvo i savete. Ulaganje u ljudstvo nam je ključno.

Govorio je i o partnerima.

- Ne volim da kažem da su to sponzori. Želimo da se vežemo na veći broj godina (tri do pet) da zajedno rastemo i vidimo u kom pravcu idemo. Ne želim da govodimo o detalju na kapiji ili zastavi. Želim da govorimo o tome da svi znaju da je taj partner uz Beogradski maraton - jasan je Habuš.

Habuš je otkrio i nekoliko sjanih informacija.

- Beogradski maraton nije samo jedan događaj, to je tokom cele godine. Prva je dm Ženska trka u nedelju. Do kraja godine imamo i 27. novembra treći Beogradski polumaraton, imaćemo i femili ran, u organizaciji Beogradskog maratona. Naredne godine priča počinje sa maratonom za decu. To je uvertira za finiš sezone i najvažniju trku. Jedna globalna sportska kompanija je sve prepoznala, "Najki" je stao uz Beogradski maraton. Trkače očekuje najvalitetnija oprema na svakoj trci. Sa njima oživljavmao trku "10ka".

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

 

Beogradski maraton će od "Sava osiguranja" kupiti polise osiguranja za svakog trkača.

- Zaštitnički smo nastorijeni prema našim trkačima, želimo da uradimo sve za njih. 

Habuš je dodao da je urađeno mnogo unutar same firme i da će se tek raditi na određenim marketinškim stvarima.

- Naš novi sajt će dati mogućnost online kupovine. Blizu smo puštanja novog sajta u rad, on će biti baza svega o maratonu, kao i lepih priča o trčanju.

- Pokrenuli smo veliki broj osoba sa invaliditetom da krenu da se bave trčanjem. Sa nama će biti i udruženje Specijalne olimpijade. 

Habuš je dodao da mu je srce puno, i da će dati sve od sebe da ispuni očekivanja. Istakao je da je i ovo nova era, posebno jer se predstavlja novi vizuelni identitet. 

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

 

 

Za čuvara brenda izabran je Slavimir Stojanović - Futro. 

- Ja sam iz sportskog okruženja. Bavio sam se sportom i uvek sam bio fasciniram ljudima koji mogu toliko mnogo da istrče. Iz te fascinacije dolazi želja da pomognem ovom projektu. Maraton je spektakl i zaslužuje da izgleda kako treba. Pokušao sam da mnoga iskustva prebacim ovde. Maraton obiluje mnogim istinama, veza je između tela, duga i svesti i krenuli smo od jednog slogana koji sve oslikava - "Uvek više". Uvek više tražimo od sebe. Maraton je baš to, potraga za više - objasnio je Stojanović.

Alo

Novi logo Beogradskog maratona

 

On je otkrio i kako će izgledati logo maratona, objasnio je i kako je došlo do stvaranja svih novih simbola.

Beogradski maraton ima svetlu budućnost.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading