SUSRET U KARLOVCU Delegacija Beogradskog maratona se sastala sa kolegama iz Hrvatske
Foto: privatna arhiva

 

Karlovački cener, ulična trka na 10km u ovom gradu, povod je bio da se delegacija Beogradskog maratona sastane sa kolegama iz Hrvatske i započne razgovore na temu regionalne saradnje i povezivanja trkačkih događaja na našim prostorima.

- Povod našeg dolaska je pomoć i podrška prijateljima u okruženju. Želja je da se region ujedini u trkačkim aktivnostima. Prostora za saradnju ima mnogo. Robert Franjković organizuje veliki broj trka na teritoriji Hrvatske i bio je naš gost na prethodnom 35. Beogradskom maratonu. Zajednički cilj je promocija bavljenja fizičkom aktivnošću i aktivacija trkačke zajednice iz regiona uz jasnu poruku da ujedinjeni možemo da postignemo mnogo. Na ovaj način promovisaćemo zdrav način života kroz sport i rekreaciju, a ujedno i turizam u regionu- rekao je Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona.

Na isti način razmišlja i Robert Franjković.

- Ideja da sarađujemo i razvijamo trčanje u regionu nije nova, nekoliko godina pričamo o tome, ali sada su se stekli uslovi da nešto konkretno i uradimo.Trkači vole da putuju i da se druže, mi to želimo da podignemo na viši nivo, da im olakšano i damo podstrek. Ideja je da od Beograda i Zagreba sve krene, a da svi od toga imaju korist. U narednom periodu ćemo sve naše ideje koje imamo uobličiti u zvaničnu formu saradnje.

Prvi sastanak održan u Karlovcu je početak saradnje u regionu, na zadovoljstvo svih u trkačkom svetu. U narednim nedeljama biće prvih konkretnih koraka u vidu potpisivanja protokola o saradnji a nakon toga i konkretne akcije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading