SPEKTAKL U NEDELJU Da naš maraton bude lider u regionu, Beograd potpisuje novi ugovor na deset godina, nagradni fond će biti mnogo veći (FOTO GALERIJA)
Vladimir Marković

Očekuje se da oko 6.700 trkača iz celog sveta krene sa starta u Beogradu. Danas je u skupštini Grada Beograda održana konferencija povodom jubilarnog 35. Beogradskog maratona.

Odrađen je veliki posao. A pripreme traju već mesecima.

Na konferenciji su učestvovali: Vanja Udovičić - Ministar sporta i omladine, Goran Vesić - Zamenik gradonačelnika, Slobodan Branković - Atletski savez Srbije, Darko Habuš - dirkektor Beogradskog maratona, Zoran Đorđević - Pošta Srbije, Nenad Burazor - Galenika, Olivera Jevtić - ambasadorka 35. Beogradskog maratona i predstavnik elitne trke iz Etiopije.

 

Posle dve godine, ponovo ćemo imati trku zadovoljstva. Slogan ovogodišnjeg maratona je "Prijateljstvo na duge staze".

Novinarima se obratio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i najavio veći nagradni fond.

- Svi smo danas na jednom velikom zadatku, a to je da nastavimo sa tradicijom koja traje 35 godina. Čim se završi maraton u nedelju mi ćemo potpisati desetogodšnji ugovor o organizaciji sa Beogradskim maratonom. Povećaćemo nagradni fond za maraton, jer želimo da on napreduje. Želimo da nagradni fond bude veći, da maraton iz godine u godinu napreduje, da imaju stabilan ugovor koji će im omogućiti da dovedu više sponzora. Nema lepše slike za Beograd, već slike desetine hiljada ljudi kako trči - poručio je Vesić.

Foto: Alo.rs

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da su Srbija i Beograd centar svetskog sporta.

- Pokazali smo da su Srbija i Beograd centar svetskog sporta i da smo zemlja koja voli da se takmiči i pomera granice. Beograd će biti domaćin maratona, zatim F4 Evrolige, sedam dana nakon toga Svetski kup u Veslanju i F8 u vaterpolu, nakon toga sledi Svetsko prvenstvo u ronjenju na dah. Kroz maraton želimo da promovišemo zdrave stilove života - poručio je Udovičić.

Foto: Alo.rs

 

- Pošta je prepoznala da je ova manifestacija važna za našu zemlju, naš grad i u tom štafetnom polumaratonu želimo da budemo pokrovitelji i da na taj način uvedemo jednu novu disciplinu. Važno je da u nedelju pošaljemo pozitivnu sliku iz Srbije. - rekao je Zoran Đorđević.

Foto: Alo.rs

 

Ispred Atletskog saveza Srbije obratio se Slobodan Branković.

- Drago mi je što je ASS deo tima. Ovo je najveći sportski događaj na ulicama grada Beograda. Možemo ga gledati sa dve strane, turističke i sportske strane. Beogradki maraton će biti jedan od najkvalitetniji u regionu - rekao je Branković.

- Moja karijera traje kao i Beogradski maraton, tri decenije. Čast mi je što sam ambasodrka 35. Beogradskog maratona - rekla je slavna srpska atletičarka Olivera Jevtić.

Foto: Alo.rs

 

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš govorio je o simbolici slogana "Prijateljstvo na duge staze".

- Slogan "Prijateljstvo na duge staze" - oslikava naše tradicionalno pokroviteljstvo sa gradom Beogradom, mnogobrojne državne institucije na čelu sa ministarsrtvom omladine i sporta i Atletskom savezu Srbije - rekao je Habuš koji se zahvalio i brojnim sponzorima.

Foto: Alo.rs

 

 

Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen konferenciji za medije pred 35. Beogradski maraton. Uz alo.rs pratite sve najvažnije informacije. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading