SPEKTAKL SVE BLIŽE Održana Tehnička konferencija pred 35. Beogradski maraton (VIDEO)
Printscreen

Očekuje se da oko 6.700 trkača iz celog sveta krene sa starta u Beogradu. Ove srede na programu je bila velika tehnička konferencija pred 35. Beogradski maraton.

Odrađen je veliki posao. A pripreme traju već mesecima.

- Moram da pohvalim organizatore Beogradskog maratona. Pre godinu dana smo se nadali da ćemo se videti ovde bez maski. Radujem se da se ove godine dešava i trka zadovoljstva. Beograd pokušava da bude dobar domaćin na najvećim priredbama, i on jeste najveći događaj. On je vodeći događaj i pokazuje spremnost sistema da odgovori na izazove. Orgnizacija traje već mesecima. Mnogo toga je urađeno... Ništa to ne bi bilo moguće bez velike podrške celog sistema. U subotu počinje izmena saobraćaja, postavlja se velika količina sadržaja, a u večernjim časovima kreću ostale aktivnosti uklanjanja vozila i ostalih stvari. Apelujem na sve da ispoštuju pravila. Organizator je ispunio sve - rekao je Darko Glavaš iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima. 

SPEKTAKL SVE BLIŽE Održana Tehnička konferencija pred 35. Beogradski maraton (VIDEO)

Alo!

 

 

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš najavio je ovaj veliki događaj.

- Čast mi je, preuzeo sam najveću sportsku organizaciju koju Srbija ima! Očekujem da Beogradski maraton dobija sjaj kakav zaslužuje. Prethodne dve godine su bile jako teške zbog pandemije. Prošli maraton je bio održan uz poštovanje svih mera. Sada se sve vraća u prepoznatljivu formu. Vladalo je veliko interesovanje, očekujemo oko 6.700 takmičara. Pozivam sve ljude da podrže trkače koji su spremni za ovaj izazov. Biće sedam takmičara iz Etiopije. Zajedno ćemo dati sve od sebe - rekao je Habuš.

SPEKTAKL SVE BLIŽE Održana Tehnička konferencija pred 35. Beogradski maraton (VIDEO)

Alo!

 

 

VAŽNO ZA SVE TRKAČE Šta ako tokom Beogradskog maratona bude pakleno? Ovo su zlata vredni saveti za velike vrućine (FOTO)

Predstavnik Saobraćajne policije pukovnik Slobodan Jocić ističe da je sve spremno. 

- BG maraton je najmasovnija manifestacija i zahteva određene izmene. Kako na trasi maratona, tako i u okolnim ulicama. Sve obustave saobraća vršiće se u skladu sa prolaskom samih takmičara. Izvršena je bezbednosna procena, isto će biti urađeno i u nedelju. Spremni smo da ovaj zadatak, kao i prethodne maratone završimo i da se svi osećaju bezbedno - rekao je Jocić.

Predstavnik Zavoda za urgentnu medicinu Vladimir Vešković govorio je o medicinskom delu.

- Pokrićemo celu stazu na sve tri trke. Mi smo postavili naše ekipe na 13 tačaka u gradu i sve će biti pokriveno. Imamo 10 lekarskih ekipa i tri za medicinski transport - rekao je Vešković.

SPEKTAKL SVE BLIŽE Održana Tehnička konferencija pred 35. Beogradski maraton (VIDEO)

Printscreen

 

 

Nedeljko Todorović govorio je o vremenskim uslovima.

- Vrućina je velika prepreka. Organizator se dobro opremio, trebaće nam dosta vode. U petak će temperatura u Beogradu biti 30 stepeni. Očekuje se neko blago zahlađenje, u nedelju bi maksimalna temperatura mogla da bude do 25 stepeni. Prva dva sata će biti lakše, ali već posle 10 sati biće više problema. Za sporije trkače će biti nepovoljnije, tako da je ovo upozorenje da uzimaju više tečnosti i da se prilagode, pa čak i prohodaju - rekao je Todorović.

SPEKTAKL SVE BLIŽE Održana Tehnička konferencija pred 35. Beogradski maraton (VIDEO)

Alo!

 

 

MARATON ZATVARA ŠIRI CENTAR I VELIKI DEO NOVOG BEOGRADA Detaljan spisak ulica i mape

Direktor brenda i komunikacija Uniqa osiguranja Sonja Marić ističe da će atmosfera biti sjajna.

- Ponosni smo što smo spremni da se staramo o svim učesnicima ali i da stvorimo dobru atmosferu. Ko god dođe, vrati se na maraton. Dobra podrška biće i sa muzičkih punktova. Da svi malo zaigraju i opuste se. Biće naši čuveni bubnjari, ekipa će biti pojačana da pružimo još jaču podršku - istakla je ona.

Predstavnici Sportskog saveza Srbija osoba sa invaliditetom Beograda posebno su istakli veliki trud direktora Habuša da pomogne.

Jedno je sigurno, Beograd je spreman za pravi sportski spektakl...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading