U SUSRET BEOGRADSKOM MARATONU Prijateljstvo na duge staze
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Najmasovnija trka u okviru Begradskog maratona organizuje se na veliko zadovoljstvo rekreativnih učesnika svih uzrasta i kategorija, ali i velikog broja porodica koje će istrčati ili prošetati stazom.

Jubilarni 35. Beogradski maraton održaće se pod sloganom „Prijateljstvo na duge staze“, koji simbolizuje tradiciju dugu 35 godina i zajedništvo između Beogradskog maratona i svih njegovih domaćih i stranih učesnika, građana Beograda i Srbije, Grada Beograda kao pokrovitelja, mnogobrojnih državnih institucija i organizacija, sponzora i partnera.

U SUSRET JUBILEJU Novi direktor Beogradskog maratona za Alo! poslao jasnu poruku: Želimo da budemo lider u regionu (VIDEO)

Kao i svi prethodni događaji u organizaciji Beogradskog maratona, i ovaj će biti posvećen izuzetno važnim i aktuelnim društvenim temama, kao što su promocija značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, promocija značaja zaštite životne sredine i pomoć i podrška osobama sa invaliditetom, kao i njihovo uključivanje u redovne tokove rekreacije, sporta i života.

U SUSRET BEOGRADSKOM MARATONU Prijateljstvo na duge staze

Alo

 

 

Održan poslednji javni trening

Beogradski maraton sve je bliže, a trkači su tokom vikenda na Adi Ciganliji odradili poslednji, četvrti javni trening. Ljubitelji trčanja okupili su se u velikom broju kako bi proverili svoju spremnost pred 35. Beogradski maraton. Oni su imali priliku da razgovaraju sa članovima medicinskog tima Beogradskog maratona, a na raspolaganju su im bili i članovi stručnog tima maratona.

Sve je počelo 1988. godine

Prvi Beogradski maraton održan je 8. maja 1988. godine, na inicijativu Đoke Vještice, novinara radio-stanice Studio B, i atletskog radnika Brane Radovića, brata legendarnog Duška Radovića, u organizaciji Grada Beograda.

POSLEDNJI JAVNI TRENING PRED BEOGRADSKI MARATON Evo kako su se trkači spremali za veliki izazov (VIDEO)

Njihova ideja je bila da se obnovi trka od Obrenovca do Beograda, koju je davne 1910. godine organizovao Srpski olimpijski klub (danas Olimpijski komitet Srbije), a dužina staze je iznosila 23 km, sa nekoliko prolaznih ciljeva, dok je staza drugog maratona iznosila 46,7 km, sa startom i ciljem ispred Doma Narodne skupštine.

Danas, Beogradski maraton predstavlja najveću i najmasovniju sportsku manifestaciju u našoj zemlji, koja je odlukom Skupštine grada Beograda proglašena za događaj od posebnog značaja za Beograd.

Start u 8 i 8.15 časova

Do ovogodišnjeg Beogradskog maratona ostalo je još 11 dana, a start je zakazan u osam časova na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske, i na toj trci nastupaće prijavljeni takmičari starosti iznad 18 godina.

U SUSRET BEOGRADSKOM MARATONU Prijateljstvo na duge staze

Masanori Jošida

 

Najmasovnija Trka zadovoljstva, bez prijavljivanja, pobednika i plasmana, počeće u 8.15 časova na raskrsnici Kneza Miloša i Trga Nikole Pašića (ispred Narodne skupštine Republike Srbije).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading