SPEKTAKL NA ADI! Olivera Jevtić pobednica dm Ženske trke!
Alo/M.J.

Pobedila je srpska atletičarka Olivera Jevtić koja je distancu od 7700 metara pretrčala u vremenu 26 minuta i devet sekundi.

Olivera je iza sebe ostavila veliku rivalku, ali i dobru drugaricu Nevenu Jovanović, inače pripadnicu "Kobri".

Nevena je ove godine trijumfovala na 34. Beogradskom maratonu, ali je sada morala da se zadovolji drugim mestom.

Treću poziciju zauzela je 14-godišnja Lenka Nikolić iz Novog Pazara.

Ovu rekreativnu i elitnu atletsku trku organizovao je Beogradski maraton uz podršku naslovnog sponzora kompanije dm drogerie markt.

Osim promocije značaja zaštite životne sredine, promocije značaja bavljenja fizičkom aktivnošću i uključivanja osoba sa invaliditetom u redovne tokove rekreacije i sporta, ovogodišnja dm Ženska trka, u svom elitnom delu, prikazala je i visok kvalitet zahvaljujući učešću najboljih srpskih dugoprugašica.

Prema izveštajima Svetske zdravstvene organizacije fizička neaktivnost je četvrti uzrok smrtnosti svetske populacije, te je promocija trčanja i hodanja glavna tema dm Ženske trke. Osim toga, u fokusu je bio i značaj zaštite životne sredine. Ženska trka je zamišljena kao Eco friendly događaj s konkretnim aktivnostima koje imaju za cilj da ukažu na to da svi zajedno svojim aktivnostima možemo da učinimo mnogo za poboljšanje uslova u kojima živimo i pomognemo u stvaranju zdravije sredine za buduće generacije. Takođe, Beogradski maraton kao organizator decenijama posvećuje posebnu pažnju osobama s invaliditetom, ukazujući na potrebu solidarnosti i njihovog uključivanja u događaje i aktivnosti, sa željom da im se omogući lakši, kvalitetniji i jednostavniji svakodnevni život sa što manje barijera.

10.35 - Olivera Jevtić je pobednica dm Ženske trke. Ona je distancu od 7700 metara pretrčala za 26 minuta i devet sekundi!

Drugo mesto pripalo je Neveni Jovanović, koja je pripadnica Kobri. 

SPEKTAKL NA ADI! Olivera Jevtić pobednica dm Ženske trke!

Alo/M.J.

 

10.02 - Trka je upravo počela!

09.57 - Evo i velikih rivalki, ali i dobrih drugarica, Olivere Jevtić i Nevena Jovanović.

SPEKTAKL NA ADI! Olivera Jevtić pobednica dm Ženske trke!

Alo/M.J.

 

09.50 - Poslednje pripreme pred start trke.

SPEKTAKL NA ADI! Olivera Jevtić pobednica dm Ženske trke!

Alo/M.J.

 

09.42 - Tu je i "vrabac" - prevoz za osobe sa invaliditetom.

SPEKTAKL NA ADI! Olivera Jevtić pobednica dm Ženske trke!

Alo/M.J.

 

09.33 - Trka je pod pokroviteljstvom Beogradskog maratona.

- Vrlo sam zadovoljan sto ćemo ponovo da organizujemo žensku trku, kao dm trku posle godinu dana. Ovo je 15. događaj ovakvog tipa koji organizuje Beogradski maraton na istom mestu, Ada ciganliji. Očekuje se nešto manje od 1000 učesnica, jer smo smanjili broj obzirom na ovu situaciju sa pandemijom, da bi događaj bio bezbedno organizovan, pratimo mere koje su na snazi. Obzirom da je događaj na otvorenom, poprilično je sigurno, pogotovo sto je značajna fizička aktivnost.

Svi partneri koji se ovde nalaze, u obliku partnerskog sela imaju svoju funkciju. Dok takmičarke budu trčale imaće stanice sa napicima da se okrepe, odmah iza toga su predstavnici fizio tima, u slučaju da treba da ih oporavljaju, masiraju. Tu je i grad Beograd, gradski sekretarijat zaštitne sredine deli svoje brošure. Ovo je eko događaj, takođe tu su i eko šume, svaka učesnice dobiće sadnicu bora - rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

09.07 - Takmičarke se okupljaju i spremaju za start trke.

SPEKTAKL NA ADI! Olivera Jevtić pobednica dm Ženske trke!

Alo/M.J.

 
SPEKTAKL NA ADI! Olivera Jevtić pobednica dm Ženske trke!

Alo/M.J.

 

08.55 - Od ostalih prijavljenih učesnica za dm Žensku trku ističe se Nevena Jovanović, reprezentativka Srbije na dugim prugama, aktuelna pobednica ovogodišnjeg 34. Beogradskog maratona, Slađana Stamenković, drugoplasirana sa prethodne Ženske trke održane 2019. godine, kao i nekoliko mladih, vrlo perspektivnih, trkačica na srednjim i dugim prugama.

SPEKTAKL NA ADI! Olivera Jevtić pobednica dm Ženske trke!

Foto: Marko Metlaš/Nenad Vujanović/Alo!

 

08.51 - Legendarna Olivera Jevtić, višestruka učesnica Olimpijskih igara, jedna od najboljih trkačica na prvenstvima Evrope u krosu, aktuelna rekorderka Srbije na 5000 m, 10000m, polumaratonu i maratonu,  vraća se na događaj gde je već pet puta ranije pobeđivala.

- Zadovoljna sam što ću, ponovo u Beogradu, učestvovati na dm Ženskoj trci i na prelepom prostoru Ade Ciganlije. Ovde se uvek lepo osećam i sigurna sam da će tako biti i sutra. Nalazim se u fazi priprema za buduće značajne nastupe i u ovom trenutku rezultat na ovoj distanci od 7.7km mi nije najvažniji - izjavila je Olivera Jevtić, koja je i rekorderka staze oko jezera na Adi Ciganliji.

08.44 - Dužina staze iznosi 7700m

08.40 - DM Ženska trka je, inače, jedini masovni, ne samo sportski događaj u našem gradu, posvećen isključivo pripadnicama ženskog pola. 

08.34 - Start trke zakazan je za 10 časova, dok okupljanje takmičarki počinje sat ranije.

08.30 - Dobro jutro i dobrodošli na blog našeg portala posvećen dm Ženskoj trci. Uz alo.rs pratite sva dešavnja sa Ade Ciganlije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading