Briga o zdravlju učesnica dm Ženske trke apsolutni prioritet!
Zoran Mesarović – Beogradski maraton

Izuzetno značajna i stalno aktuelna tema za Beogradski maraton, je i uključivanje osoba sa invaliditetom u redovne, rekreativne i sportske aktivnosti. 

Redovna fizička aktivnost je, prema zvaničnim podacima Svetske zdravstvene organizacije, primarna prevencija u borbi protiv preko 30 nezaraznih bolesti od kojih oboljeva i umire veliki procenat svetskog stanovništva, ali je fizička aktivnost vrlo značajna i u borbi protiv velikog broja zaraznih bolesti – pogotovu u stvaranju u jačanju imuniteta.

Takođe, prema podacima Svetske zdravstve organizacije, fizička neaktivnost je četvrti uzrok smrtnosti svetske populacije, a samim tim i u Srbiji.

Medicinski tim Beogradskog maratona, sastavljen od vrhunskih stručnjaka iz različitih oblasti medicine,  u kontinuitetu radi na pripremi različitih stručnih tumačenja, mišljenja i preporuka kako i na koji način da se organizovano i bezbedno što više ljudi uključi u redovne fizičke aktivnosti.

Za ovu priliku, odnosno za dm Žensku trku, dve članice Medicinskog tima Beogradskog maratona pripremile su izuzetno korisne informacije:

Prof. dr. Emilija Dubljanin Raspopović, „Osteoporoza – važna tema savremenih žena“ i  prof dr. Marija Anđelković „Praktični saveti za dm Žensku trku“

Ovogodišnja dm Ženska trka održaće se u subotu 02.10.2021. godine na Adi Ciganliji sa početkom u 10h.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading