DM Ženska trka 2. oktobra na Adi Ciganliji
Promo

Kompanija dm drogerie markt naslovni je sponzor dm Ženske trke, koju organizuje Beogradski maraton u subotu 2. oktobra 2021. godine od 10.00 časova na Adi ciganliji. Kompanija i organizator pozivaju sve pripadnice lepšeg pola da se prijave na zvaničnom sajtu Beogradskog maratona i istrče ili prošetaju 7,7 kilometara, koliko je duga staza oko jezera.

Ovaj sportski događaj, osim promocije značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ima za cilj i promociju zaštite životne sredine, ali i podrške i solidarnosti sa osobama s invaliditetom. Prepoznajući značaj trke, iz kompanije dm drogerie markt poručuju da svoje učešće vide kao doprinos zajednici u kojoj posluju.

- Velika nam je čast da budemo deo jednog ovakvog događaja, namenjenog pripadnicama lepšeg pola. Dugi niz godina trudimo se da kroz razne projekte pomognemo ženama, za njihov što bolji položaj u društvu. One imaju neverovatnu snagu, pokretači su mnogih promena i ovo je samo jedan od načina da im pokažemo da će u nama uvek imati oslonac. Uvek se trudimo da budemo saveznici zajednice u izgradnji kvalitetnijeg okruženja za najrazličitije grupe. Posebno nam je važno što kroz ovaj događaj pružamo sveobuhvatnu podršku promociji zdravih životnih navika. Naša podrška ovakvim događajima, učestvovanje u humanitarnim akcijama i pokretanje raznih društveno odgovornih inicijativa proističu iz korporativne filozofije zasnovane na vodilji Čovek u centru poslovanja - rekla je Svetlana Jovanović Mitić, marketing menadžerka kompanije dm drogerie markt i pozvala dame da se u što većem broju prijave za trku.

Iz Beogradskog maratona napominju da je uključivanje naslovnog sponzora od izuzetne važnosti za održavanje ovakvih masovnih događaja.

- Posebno nam je drago da se u realizaciju celog projekta uključuje dm, kao značajan partner koji u svojoj korporativnoj politici podržava slične događaje u regiji. Ovako ozbiljan i sistemski pristup kompanije dm promociji zdravog i aktivnog načina života u ženskoj populaciji znatno utiče na povećanje broja žena u sportskim aktivnostima u poslednjim decenijama, ali i na njihovo bolje fizičko i mentalno zdravlje, kao i kvalitetniji način života – što doprinosi boljem stanju javnog zdravlja u zemlji - napomenuo je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Prema izveštajima Svetske zdravstvene organizacije fizička neaktivnost je četvrti uzrok smrtnosti svetske populacije, te je promocija trčanja i hodanja glavna tema dm Ženske trke. Osim toga, u fokusu će biti i značaj zaštite životne sredine. Ženska trka je zamišljena kao Eco friendly događaj s konkretnim aktivnostima koje imaju za cilj da ukažu na to da svi zajedno svojim aktivnostima možemo da učinimo mnogo za poboljšanje uslova u kojima živimo i pomognemo u stvaranju zdravije sredine za buduće generacije. Takođe, Beogradski maraton kao organizator decenijama posvećuje posebnu pažnju osobama s invaliditetom, ukazujući na potrebu solidarnosti i njihovog uključivanja u događaje i aktivnosti, sa željom da im se omogući lakši, kvalitetniji i jednostavniji svakodnevni život sa što manje barijera.

Sve dame učesnice dm Ženske trke dobijaju posebnu učesničku majicu kao i poklone naslovnog sponzora, a nakon pređenih 7,7 km – okrepljenje i medalju. Dođite na dm Žensku trku da osetite pravi duh maratona, ali i uživate u prirodi, brojnim aktivnostima i muzičkom programu.

Beogradski maraton je dobitnik najznačajnijeg svetskog priznanja u oblasti društveno odgovornog poslovanja i sistemskog uključivanja različitih kategorija stanovništva u trkački pokret, a posebno osoba sa invaliditetom. Nagradu "AIMS Social Award" (Maratonski oskar), Beogradskom maratonu je, 2018. godine, uručilo Svetsko udruženje maratona i uličnih trka na posebno organizovanoj svečanosti u Atini, kolevci maratona i olimpizma.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading