PORUKA KOJA PARA SRCE! Iz Beogradskog maratona se oprostili od Ivana Tasovca - čista emocija!
Beogradski maraton

Poruku prenosimo u celosti i bez korekcije redakcije.

- Hrabrost Ivana Tasovca da se upusti u veliki poduhvat, izazov sportskog događaja kao sto je Beogradski maraton i virtuozno muziciranje članova Beogradske filharmonije brzo su postali vest dana u svetskim medijima te 2018. godine.

Irealna slika muzičara u crnim frakovima, dugim crnim haljina i u patikama na Mostu na Adi, sa prelepom vizurom Beograda u pozadini, ostaće večna uspomena učesnicima 31. Beogradskog maratona iz 70 zemalja sveta.

Vivaldijeva "Četiri godišnja doba" i fantastično izvođenje članova Beogradske filharmonije, koje se čulo kilometrima od mesta izvođjenja - nosilo je trkače kao po oblacima. Bio je to jedinstven poduhvat. Pod dirigentskom upravom Ivana Tasovca, kako je on kasnije rekao - "prvi put se događalo da publika beži od Beogradske filharmonije - umesto da joj prilazi. Ali nije mi bilo žao, to je značilo da smo trkačima pomogli da prebrode sva maratonska iskusenja".

PORUKA KOJA PARA SRCE! Iz Beogradskog maratona se oprostili od Ivana Tasovca - čista emocija!

Beogradski maraton

 

 

Mozda i ne znaš koliko si bio u pravu Ivane. Neizmerno ti hvala. Možda će se nekada opet, Beogradska filharmonija, Beogradski maraton i Beograd, kao tri velika B, okupiti na otvorenoj sceni da tebi u čast održe jedan koncert. Možda vec na 35. Beogradskom maratonu 2022. Tebe sada čeka neka Nebeska simfonija - dirljivo su poručili iz Beogradskog maratona.

Ivan Tasovac iznenda je preminuo u sredu, a iza sebe je ostavio dva sina i suprugu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading