Sorana Kirstea u "ozloglašenoj" izazovnoj kombinaciji
Youtube printscreen
Sorana Kirstea

AP/Daniel Karmann

Sorana Kirstea, Foto: AP/Daniel Karmann

Prošli vikend je na turniru u Nirnbergu Sorana Kirstea (29) ispala u polufinalu od kasnije osvajačice Putintseve, a njen nastup se na Rolan Garosu željno iščekivao. Ipak, to nije bilo samo zbog kvaliteta tenisa.

Novak Đoković, Rolan Garos

EPA - EFE, Julien de Rosa

Novak Đoković, Rolan Garos, Foto: EPA - EFE, Julien de Rosa

Pre nedelju dana jedan komentator je glasno rekao 'Pa je l' ovo najizazovnija oprema ikad?!', a danas je mogao samo 'razočarano' zaključiti kako se rumunska teniserka na terenu pojavila u haljinici.

Sorana Kirstea

Youtube/Aeff Sbk

Sorana Kirstea, Foto: Youtube/Aeff Sbk

Trebalo je da igra protiv Petre Kvitove koja je zbog povrede otkazala nastup na RG, dok je na njeno mesto došla mlada Slovenka Kaja Juvan (18). Nakon prošlonedeljnog odličnog nastupa u Nirnbergu u kom je ispala korak do finala od Ruskinje Putintseve, mnogi su gledaoci željno iščekivali njen novi izlazak na teren, ali ostali "praznih šaka" i nazvali ovaj čin "nehumanim".

 

U Nemačkoj je mamila poglede izazovnom odevnom kombinacijom, pa je njen tenis ostao u drugom planu. Ipak, u Francuskoj će se za 'mamljenje uzdaha' kako na tribinama tako i pred malim ekranima morati više poraditi na tenisu, jer se u haljinici ne razlikuje od mnogih teniserki s WTA Tura. Podsetimo, Sorana Kirstea je 93. teniserka sveta. Rumunka je najbolji WTA plasman imala sredinom 2013. kada je bila 21. na svetu, igrala i četvrtfinale Rolan Garosa.

Kao profesionalna teniserka u konkurenciji je od 2006. Njen se tenis često opisuje kao atraktivan jer s osnovne crte jakim i dubokim loptama traži direktne poene. Takav pristup podrazumeva rizik, pa često ima i veliki broj neiznuđenih grešaka, ali i veliki broj vinera.

 

Komentari (1)

Mister No

28.05.2019 09:17

Kakvi nehumano, vidiš kako je dobra k'o rodna godina!