Damir Džumhur
AP/Frank Franklin
Damir Džumhur

AP/Frank Franklin

Damir Džumhur, Foto: AP/Frank Franklin

Šta se to događa na Rolan Garosu?

Ivan Bjelica, trener Peđe Krstina, dobio je pozitivan test na kovid 19 po dolasku u Pariz, iako je dan ranije bio negativan u Srbiji, pa je srpskom teniseru zabranjeno da igra. 

Pored Krstina Garos nije dozvolio takmičenje još četvorici tenisera. To su Džumhura (BiH), Sapata (Španija), Eskobedo (SAD) i Istomin (Uzbekistan).

Kod Džumhura je bio pozitivan trener Petar Popović, koji je posumnjao u nalaz kao i Bjelica, jer je preležao virus.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Finally @damirdzumhur #Tournaments #adrenaline #traveling

A post shared by Petar Popovic (@spajn) on Aug 15, 2020 at 4:13am PDT

- Doktor Bernar Motalvan rekao mi je da sam na granici i da će oni nekoliko sati uzeti da razmisle i donesu odluku. Stvarno je to i potrajalo nekoliko sati, ali bez da su mi dozvolili da se ponovo testiram. Mislim da je ovo veoma ozbiljna situacija, jer postoji mogućnost i da se dogodi ljudska greška. Nisu nam dali priliku da na drugom testu vidimo da li sam negativan. Hteo sam da mi bar dozvole da taj drugi test bude u vidu brisa iz nosa, jer se stvarno mnogo puta dešavaju pogrešni rezultati. Iskreno, 99,9% sam uveren da je ovaj pozitivan rezultat zapravo greška, ali više od svega žalim zbog Damira, koji je zaista spreman. Nije dobio priliku da pokaže koliko može. Tek tako su ga diskvalifikovali. To je veliki skandal!

Sam je Popović uradio novi test i on je negativan!

- Svi treba da znate istinu! A, jedina prava istina je da je Damir Džumhur izbačen sa turnira bez razloga. Mi smo samo tražili drugi test koji bi pokazao da je prvi bio lažno pozitivan - poručio je Popović.

PROČITAJTE JOŠ: