Novak Đoković Rolan Garos 2016
reddit/u/Cyberglace7
Novak Đoković Rolan Garos 2016

reddit/u/Cyberglace7

Novak Đoković Rolan Garos 2016, Foto: reddit/u/Cyberglace7

Ubuduće, teniseri koji imaju dokaz da su ranije imali COVID-19, i koji tokom Rolan Garosa dobiju pozitivan test, neće biti izbačeni sa turnira, navodi francuski list "L'Ekip".

Da li Novak osvaja Rolan Garos?

 

Razlog zbog kog su oni u prednosti u odnosu na ostale jeste što su razvili anti-tela posle infekcije, a nekada može da se desi da zbog toga češće dobiju lažno pozitivan test.

Novak Đoković, Rolan Garos

Tanjug/AP, Pavel Golovkin

Novak Đoković, Rolan Garos, Foto: Tanjug/AP, Pavel Golovkin

Sve što igrači treba da urade je da dokumentom dokažu da su ranije imali korona virus i neće ih smatrati ponovo pozitivnima, što za pomenute tenisere, posebno Novaka Đokovića, predstavlja veliko olakšanje pred nastavak turnira.

Razlog je stres kome su bili izloženi pred svako testiranje, koje je vrlo često, pošto je moglo da se desi da ih lažno pozitivni test izbaci sa turnira.

S druge strane ostali teniseri koji nisu imali korona virus nadaće se da će izbeći takav scenario, kakav nije nemoguć i to smo videli u slučajevima Džumhura i drugih tenisera, zbog čega je Rolan Garos bio pod rafalnom paljbom.

Naravno, Đoković sebi ne sme da dozvoli i da ga potez kao na US Openu izbaci iz trke za titulu, a napad na pehar počinje od utorka protiv švedskog tenisera Mikaela Imera.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Ljilja

28.09.2020 13:02

Nole No1.

Crna

28.09.2020 13:05

Bravo Nole No1.