Novak Đoković
AP
Novak Đoković

AP

Novak Đoković, Foto: AP

Novak Đoković je ponovo tamo gde pripada - u svetskom teniskom vrhu! Zahvaljujući sjajnim partijama na Vimbldonu, najbolji Srbin svih vremena u "belom sportu" ponovo će se boriti za titulu na gren slemu i to ne na bilo kakvom, nego na najcenjenijem - na Vimbldonu.

Tri puta je Novak do sada osvojio nezvanično prvenstvo sveta u tenisu, a ukoliko savlada Kevina Andersona iz Južnoafričke Republike, ponovo će pred Engleskom publikom pozirati sa peharom najprestižnijeg renomea.

A ko bi rekao pre nekog vremena da će se tako nešto dogoditi?

Čak i njegovi najvatreniji fanovi nisu mogli ni da zamisle da će Novak, posle velikog pada forme, da se uopšte podigne "iz pepela", a kamoli ovako brzo.

Oni najskeptičniji smatrali su da bi trebalo da ode u penziju, da u tenisu više nema hleba za njega i da prestane da muči sebe, svoje telo i navijače...

"Novak ne jede meso, kljuca samo žitarice i travke, zato nema snagu", "Kriva je njegova žena, ona ga je odvratila od tenisa", "Šta će mu guru Pepe Imaz, skini to sa vrata, vrati krst", "Zasitio se tenisa, nema više taj pobednički pogled i žar u očima", "Prestani da grliš drveće, uzmi reket", samo su bili neki od najbesmislenijih komentara na račun Novakove forme, koja je zaista bila u padu, ali koja se nije razlikovala od stagnacije forme bilo kog drugog tenisera, bilo kog drugog sportiste u bilo kom sportu...

Osim pada forme i blagog zasićenja (nakon osvajanja Rolan Garosa 2016. godine), Novak je doživeo još jedan peh - povredu lakta zbog čega je mučio muku sve vreme tokom 2017, i pretrpeo dve operacije.

Novak Đoković

AP

Novak Đoković, Foto: AP

Odmah potom, zaigrao je na australijan openu, ali evidentno je bilo da je rovit i da će mu biti potrebno vremena da se vrati.

A vratio se Nole... Brže nego što je iko mogao da zamisli...

Posle asutralijan opena propustio je još nekoliko turnira, na ščljaci nije briljirao jer je prvenstveno tražio sebe, a pronašao se u pravom trenutku - pred najprestižniji teniski turnir.

Padali su redom Sandgren, Zebaljos, Edmund, Kačanov, Nišikori, da bi u polufinalu posle dva dana borbe oružje pred Novakom položio i popularni "bik sa Majorke", Rafael Nadal.

Sudeći po udarcima, kretanju na terenu, žaru, pogledu, mentalnom sklopu i pobedničkom razmišljanju možemo mirne duše da kažemo da je Novak Đoković ponovo onaj stari.

Novak Đoković

AP

Novak Đoković, Foto: AP

Šta god da uradi u finalu, čak i da osvoji trofej, vrednije od tog pehara je činjenica da se vratio u pravu formu, da ponovo ima srce supermena i da nas ni ovog puta nije izneverio, kao što nikada to ni u jednom trenutku nije učinio u dosadašnjoj karijeri.

Šta god da uradi protiv Andersona, čak i da izgubi, Đoković je pokazao da je apsolutni car i dokazao da čuvena rečenica "nije bitno da li ćeš da padneš, bitno je da posle toga ustaneš" nije samo floskula, već način razmišljanja i delanja na osnovu toga.

Hvala ti, Nole, hvala majstore...

Komentari (4)

dragana

15.07.2018 15:37

Ma važiii,a do juče ste ga pljuvali i takmičili ste se ko će više.Sada je naravno opet car.Naša posla

Оки

15.07.2018 16:27

@dragana - Јесу лицемери од читалаца а новинари су га увек бодрили и хвалили!

ja

15.07.2018 21:05

@dragana - Nije tačno prelistaj naslove malo bolje u poslednjih 1,5 god.

Milena

15.07.2018 18:27

Nole, Divan, mlad čovek, njega treba prikazivati deci, a ne Gastoza, Mikija Pčelara, Slobu Radovanovića.Bravo Nole, sve čestitke i najlepše želje, da budeš zdrav , a sve ostalo ti češ postići,